Squamish, British Columbia

Squamish, Sea to Sky Scenic Drive Squamish geniet van de reputatie als mekka voor de buitensport. Hoe kan het ook anders, want het stadje ligt tussen de ruige bergen, groene bossen en turkooizen wateren van het Howe Sound fjord. Kies je voor inspanning? Ga rotsklimmen, mountainbiken of kies één van de andere activiteiten bij het Squamish Adventure Centre. Ga je voor iets meer ontspanning? Squamish beschikt over strandjes aan het Howe Sound meer en een prijswinnende brouwerij. Een prima uitvalsbasis voor tijdens je rondreis door British Columbia dus.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stawamus Chief

Lokaal ook wel bekend onder de naam de 'Chief'. Deze enorme granieten koepel is een van de grootste granieten monolieten ter wereld en torent 702 meter boven Squamish uit. De Chief Hiking Trail gaat langs de drie pieken van de Chief. De wandelroute moet zeker niet onderschat worden, maar is ook niet bijzonder moeilijk. De eerste piek is het drukst bezocht en heeft het beste uitzicht over de wateren van Howe Sound. Een stukje verderop ligt de tweede piek, dit is gelijk de grootste piek en biedt een panoramisch uitzicht over Howe Sound, Squamish en de pieken van Garibaldi Provincial Park. De derde en laatste piek van de Chief is het hoogst van de drie pieken.

Stawamus Chief

Sea to Sky Gondola

Net buiten Squamish, aan de Sea to Sky scenic drive, ligt de Sea to Sky Gondola. Koop een ticket voor de gondel en geniet van het uitzicht op 885 meter boven zeeniveau. Op de top vind je een spectaculaire hangbrug - de Sky Pilot Suspension Bridge - uitkijkplatforms en enkele wandelpaden.

Sea to Sky Gondola
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan