Sechelt, British Columbia

Sechelt, Sunshine Coast, British Columbia Sechelt ligt halverwege de 80 kilometer lange Sunshine Coast van British Columbia, waar groene bergen en rotspartijen tot aan de Grote Oceaan reiken. Sechelt ligt op een kwartier rijden van Halfmoon Bay. Je kunt fantastisch kajakken en kanoën in één van de baaien die Sechelt telt: in Trail Bay, Davis Bay en Porpoise Bay Park. Met een beetje geluk zie je tijdens een boottocht of wandeling over de Sunshine Coast Trail dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Sechelt Inlet

De inham van Sechelt Inlet is een waar paradijs, verscholen tussen de bossen. Doordat het wordt omringd door dikke bossen en bergen, is het water hier relatief kalm ten opzichte van andere ongerepte kuststroken. Iets wat vooral in de ochtenden de meest prachtige plaatjes oplevert, door de laaghangende mist boven het kalme water. Huur hier een boot en peddel op je gemak langs de rotsen en dichtbegroeide waterkant.

Sechelt, Sunshine Coast, British Columbia

Porpoise Bay Provincial Park

Dit prachtige park ligt op zo'n vijftien minuten rijden vanaf Sechelt. Je kunt hier ook de camper parkeren voor een overnachting. Je vindt hier dikke bossen, open grasvelden en zandstrandjes. In dit gebied ligt ook de Angus Creek, een waterweg waar zalmen paaien. Aan de kust kun je hier het hele jaar door zeehonden en Amerikaanse zeearenden spotten. Een ander mooi gebied, hier niet ver vandaan, is de Salmon inlet.

Sechelt, Sunshine Coast, British Columbia

Burnett Falls Park

De wandeling naar de Burnett Falls is een korte, toegankelijke route omhoog via een wandeling door het bos. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht over de watervallen en de mooie groene kloof. Op het midden van de wandeling vind je een strategische geplaatst bankje waar je even van het uitzicht kunt genieten.

Sechelt, Sunshine Coast, British Columbia

Farmers Market

Met ruim zestig verschillende marktkraampjes van april tot september, is de Sechelt Farmers’ & Artisans’ Market de grootste boerenmarkt aan de Sunshine Coast. De focus ligt op veel verse en lokale producten, dus voor een lekkere lunch of picknick kom je hier wel aan de juiste ingrediënten. En wie weet scoor je nog de perfecte souvenir voor thuis.

Sechelt, Sunshine Coast, British Columbia
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan