Garibaldi Provincial Park, British Columbia

garibaldi provincial park, british columbia Aan de Sea to Sky Highway (Hwy 99) ligt het Garibaldi Provincial Park. Het park is vernoemd naar de 2.678 meter hoge Mount Garibaldi. Door het park, dat rijk is aan besneeuwde bergen en gletsjers, loopt een groot netwerk aan wandelroutes. Aan Highway 99 liggen vijf toegangspunten tot het park: Diamond Head, Black Tusk/Garibaldi Lake, Cheakamus Lake, Singing Pass en Wedgemount Lake. Elke regio heeft een eigen bezienswaardigheid. Lees de onderstaande informatie goed voordat je erheen gaat, want de hikes in sommige parkdelen zijn pittig en lang.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Diamond Head

Als je van Squamish richting Whistler rijdt, is dit de eerste parkingang die je tegenkomt. Vanaf de parkeerplaats kun je een mooie wandelroute volgen naar de Elfin Lakes (11 km one-way). Je loopt over een goed toegankelijk pad naar de verstilde bergmeren, met daaromheen Columnar Peak, de uitgedoofde vulkaan Opal Cone en het Mamquam Icefield. De wandeling duurt drie tot vijf uur enkele reis, maar je hoeft niet stevig te klimmen.

Garibaldi PP

Garibaldi Lake

Het hart van Garibaldi Provincial Park belooft je schitterende bergweiden vol bloemen en uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. De wandeling naar Garibaldi Lake is negen kilometer (one-way) en voert je langs landschappen die karakteristiek zijn voor British Columbia. Je wandelt in drie à vier uur tijd door een bos naar het Garibaldi-meer. Dit onbeschrijflijk blauwe meer contrasteert prachtig met de donkere helling van Black Tusk Mountain. Er is ook een kortere wandelroute (7,5 km) naar Taylor Meadows. Je volgt aanvankelijk dezelfde route als die naar Garibaldi Lake, maar slaat na zes kilometer af. Daar begint de klim naar de bergweiden.

Garibaldi PP

Cheakamus Lake

De wandeling naar Cheakamus Lake is de kortste en daardoor populairste van Garibaldi Provincial Park. Je loopt in drie kwartier tot een uur de drie kilometer (one-way) naar het meer dat door gletsjers wordt gevuld. Het helderblauwe meer wordt omringd door bergtoppen die 1.600 meter boven de boomrand uitsteken. Het pad is goed toegankelijk en je hoeft nauwelijks te klimmen.

Marmot

Singing Pass

Deze wandeling start ter hoogte van Whistler. Je laat de skipistes achter je en wandelt door een prachtig alpenlandschap. Je passeert in elf kilometer de Fitzsimmons Creek en Melody Creek en eindigt op de Singing Pass. In de zomer zijn de hellingen van deze bergpas begroeid met wilde bloemen. Trek ongeveer vier uur uit voor een enkele reis.

Wilde bloemen Garibaldi Lake

Wedgemount Lake

De wandeling naar het gletsjermeer Wedgemount Lake is er een voor geoefende wandelaars met sterke bovenbeenspieren. De heenweg is zeven kilometer, is steil en vereist heel wat klimmen en dalen. Je wandeltocht eindigt bij de 300 meter hoge waterval boven Wedgemount Creek. In het zuiden zie je de piek van Wedge Mountain, met 2.891 meter de hoogste berg van het park.

garibaldi PP
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan