Gibsons, British Columbia

Gibsons British Columbia Het kalme kunstenaarsplaatsje Gibsons ligt ten noorden van Vancouver. Gibsons ligt aan de zuidelijke punt van de Sunshine Coast en kijkt uit over een haven vol vissersboten. Het is een ideale plaats voor kanoën/kajakken of een bezoek aan een van de strandjes. Ook kun je er verschillende wandelingen maken. In Gibsons werd de tv-serie The Beachcombers opgenomen, die werd uitgezonden tussen 1972 en 1990.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Bezoekerscentrum

Voor de meest uitgebreide en actuele informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in Gibsons en aan de Sunshine Coast bezoek je het Visitor Centre aan 417 Marine Drive.

Gibsons British Columbia

Kanoën of suppen

Een leuke manier om kennis te maken met de havenstad Gibsons is per kajak of kano. Je kunt peddelen naar eilandjes in de buurt, zoals Keats Island en Gambier Island. Als je doorvaart naar Sechelt, heb je kans om vanuit je boot dolfijnen en herten te zien. Je kunt een kano/kajak huren bij Sunshine Kayaking in Gibsons. Er worden ook dagtochten georganiseerd.

Gibsons British Columbia

Strand

De Sunshine Coast van British Columbia heeft fijne stranden waar je goed kunt zwemmen. In Gibsons zijn vier plaatsen waar je het strand op kunt. De meeste stranden hebben geen supervisie van een strandwacht. Wil je een strand met toiletten en een veilige plek om te zwemmen? Ga dan naar Armours Beach. Het strand wordt ook gebruikt door vissers, die er hengelen naar vijf soorten zalm. In Trout Lake, Sakinaw Lake en Ruby Lake wordt veelvuldig op forel gevist. En daar profiteer je als bezoeker van mee: langs de dok van Gibsons en in de historische haven van Gibsons Landing kun je overal verse vis eten.

Ruby Lake Gibsons British Columbia

Wandelen en watervallen

Voor een mooi uitzicht over de omgeving van Gibsons, hike je naar Soames Hill. Je kunt ook een stuk van de Suncoaster Trail Route volgen, een wandelpad van 33 kilometer naar Homsesite Creek en Klein Lake. In Cliff Gilker Park kun je wandelen langs kleine watervallen.

Gibsons British Columbia

Boerenmarkt

Elke week zijn er in Gibsons twee markten: de Fiddlehead Farmers Market en de Gibsons Landing Sunday Market. Je kunt er verse etenswaren uit de regio kopen en kunst van lokale kunstenaars.

Farmers Market

Festivals

Er zijn verschillende festivals in Gibsons. Het meest bekend is de Gibsons Landing Jazz Festival. Ook leuk is het Gibsons Landing Fibre Arts Festival, dat draait om kunst.

Vervoer

Je bent vanuit Gibsons in veertig minuten met de ferry in Horseshoe Bay (West-Vancouver). Vanuit daar is het nog zo'n twintig minuten rijden naar het centrum van Vancouver. De totale afstand van Gibsons naar Vancouver is 46 kilometer. Je rijdt de stad binnen via de mooie Lions Gate Bridge.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan