Richmond, British Columbia

Richmond British Columbia Canada Richmond is één van de voorsteden van Vancouver en ligt op een steenworp afstand van Vancouver International Airport. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 vonden hier de schaatswedstrijden plaats. De hotels in Richmond bieden allemaal een gratis shuttle aan naar de luchthaven. Als je de Skytrain vanuit Richmond neemt, sta je bovendien binnen een half uur in Downtown Vancouver of in een kwartier op de luchthaven.

Bezienswaardigheden 

Historic Steveston en whale watching

Een leuk authentiek deel van Richmond is het vissersplaatsje Historic Steveston. Steveston is gelegen aan het water en heeft een prachtige haven met gezellige winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Je kunt er heerlijk seafood eten, vers van de boot! Bezoek de Gulf of Georgia Cannery en de Britannia Shipyard National Historic Sites om meer te weten te komen over (de geschiedenis van) Canada's westkust. Vanuit Steveston vertrekken walvisexcursies naar de Gulf Islands. Vaak worden er orka's gespot die permanent in de wateren rond Vancouver Island leven.

Richmond, Steveston haven, British Columbia

Golden Village

Zestig procent van Richmonds inwoners is van Aziatische afkomst. Dit geeft de stad een multicultureel karakter. De meeste Aziaten wonen in The Golden Village. Dit stadsdeel heeft Aziatisch aandoende shopping malls en gezellige restaurantjes. Ook kun je een bezoek brengen aan de boeddhistische tempel Kuan Yin. Dit is de op één na grootste boeddhistische tempel van Noord-Amerika en een prachtige voorbeeld van Chinese architectuur. De foodscene is hier geweldig en naar eigen zeggen serveren ze 'het beste Aziatische eten na Beijing'.

Richmond Olympic Experience Museum

Het museum is gevestigd in het Olympisch Stadion, oftewel The Richmond Oval. Verschillende memorabilia worden in het museum tentoongesteld die met sporten en de Olympische Spelen te maken hebben, zoals medailles en Olympische fakkels. Het museum heeft ook veel interactieve onderdelen. Zo kun je je hockey- of voetbalskills testen of ervaar je hoe het is om in een bobslee te zitten, te kajakken of van een skischans te springen in een simulator.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!