Pender Island, British Columbia

Southern Gulf Islands British Columbia Pender Island maakt deel uit van de Southern Gulf Islands en bestaat op haar beurt ook weer uit twee eilanden: North Pender en South Pender. De eilanden zijn via een smalle weg aan elkaar verbonden. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Pender Island Museum en het natuurpark Gulf Islands Reserve.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Eilandleven

Lange tijd werd er tussen de plaatsjes Hope Bay en Port Washington gestreden om de aanlegplaats van de veerboot en om het postkantoor. Gaandeweg verdween de rivaliteit. Tegenwoordig zijn beide plaatsjes gemoedelijke, populaire bestemmingen met hun winkeltjes en rode gebouwen.

Pender Island

Pender Island Museum

Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Pender Island Museum dat is gevestigd in het Roe House op North Pender en natuurpark Gulf Islands Reserve. Het prachtige landschap van Pender Island is een inspiratiebron voor kunstenaars. Zo trekt het schilders, beeldhouwers, muzikanten en schrijvers en kun je tal van galerieën bezoeken.

Pender Island

Outdoor

Natuurliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen: de eilanden en de omringende wateren zijn perfect om te ontdekken per boot, om te kajakken, te fietsen of te duiken. Pender Island telt bovendien meer dan 60 wandelpaden en een golfbaan. Ieder jaar wordt op de Pender Island het Winestock Music Festival gevierd: een combinatie van muziek met proeverijen van de lokaal geproduceerde wijnen.

Pender Island
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan