Delta, British Columbia

Delta British Columbia Van oudsher staat Delta (100.000 inwoners) in het teken van visvangst en landbouw. Delta is een voorstad van Vancouver en bestaat uit de drie heel verschillende gemeenschappen Tsawwassen, Ladner en North Delta. Delta wordt aan alle kanten omringd door water. Er zijn veel dijken aangelegd, die mooie wandelroutes vormen. In de omgeving vind je bijzondere natuurgebieden, zoals Boundary Bay Regional Park, Burns Bog en Deas Island Regional Park. Voor meer info over Delta en omgeving kun je terecht in het Delta Visitor Centre aan 60th Avenue.

Bezienswaardigheden & activiteiten

North Delta

North Delta ligt direct naast de stad Surrey en kent daardoor een stadse, multiculturele sfeer. Je kijkt er prachtig uit over de delta's. In dit stadse gebied is de Burns Dog een grote natuurlijke attractie. Burns Bog is een van de laatste grote veengebieden langs de westkust van Noord-Amerika en geldt als een groot wildernisgebied. Er komen veel verschillende dieren voor, zoals zwarte beren, herten, vossen, coyotes en bevers. De vegetatie is erg uniek: zo vind je er vleesetende planten, dwergdennen en azijn producerende mossen, die alleen in de veengrond kunnen leven. Je kunt er wandelen.

Tsawwassen

In Tsawassen vind je veel First Nations-erfgoed. Het betekent 'facing the sea' in de inheemse taal. De gemeenschap grenst aan zee en de grens met Amerika. Dijken, stranden en ondiepe wateren sieren het landschap van Boundary Bay. Centennial Beach, een uitgestrekt zandstrand in Boundary Bay Regional Park, leent zich uitstekend voor lange wandelingen of een duik in het warme water. Er zijn diverse activiteiten mogelijk, zoals parasailen en surfen. Door de aanwezigheid van draslanden leven er veel waadvogels, zoals strandlopers, meeuwen en reigers. Bij het strand vind je picknicktafels, een speeltuin en sportvelden, evenals paden voor fietsers, wandelaars en ruiters.

Delta British Columbia

Ladner

Aan de snelstromende South Arm van de Fraser River ligt Ladner, waar de koloniale geschiedenis centraal staat. In de omgeving zie je veel oude boerderijen en woningen. In het historische centrum van Ladner staan veel negentiende-eeuwse huizen, die tegenwoordig veelal dienstdoen als restaurant of boetiek. In een van die historische panden huist het Delta Museum, dat de geschiedenis van Delta centraal stelt. Aan de hand van tentoonstellingen kom je meer te weten over de vroegere bewoners, landbouw en visserij. Aan de kades liggen vissersbootjes. Vogelaars bezoeken de moerassen en parken. Een geliefde locatie is het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary op Westham Island.

Deas Island Regional Park

In het Deas Island Regional Park duik je in de geschiedenis van Delta. Het park, dat vernoemd is naar een van de eerste inwoners van Delta, toont nog de sporen van een conservenfabriek die gebouwd werd in 1873. Verder zijn er drie historische gebouwen bewaard gebleven, waaronder een school. Naast geschiedenis vind je er ook de nodige natuur. Er is in totaal vijf kilometer aan wandelpaden uitgezet, die gedeeltelijk over dijken voeren, langs zandduinen, weiden en kwelders. De werf is een populaire locatie om te vissen en op de kalme wateren van de Deas Slough zie je voornamelijk roeiers en kajakkers.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!