Saranac Lake, New York

Saranac New York Midden in de Adirondack Mountains ligt Saranac Lake, een klein plaatsje dat vernoemd is naar de nabijgelegen Saranac Lakes. Je vindt er veel musea en historische gebouwen, waaronder de 'cure cottages' uit de tijd dat Saranac Lake een kuuroord was voor tuberculosepatiënten. Het is een uitstekend vertrekpunt voor een wandeltocht door de omliggende bossen en bergen van de Adirondacks.

Bezienswaardigheden & activiteiten

The Wild Centrum

Op een half uurtje rijden, in Tupper Lake, vind je een bijzonder museum over de dieren die de Aridondacks rijk zijn. In het centrum kun je onder andere otters bekijken, onder vissen doorlopen en allerlei prachtige vogels spotten. Daarnaast zijn er veel live tentoonstellingen en multimedia-shows. Buiten vind je nog eens honderden dieren.

Feiten

Staat New York
County Franklin, Essex
Oppervlakte 8 km²
Hoogte 471 meter
Inwoners 5.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Geschiedenis

Voordat Saranac Lake in 1819 werd gesticht door Jacob Smith Moody, werd het gebied al bewoond door indianen die er kwamen jagen en stropen. In het begin van de negentiende eeuw begon het dorp zich langzaam te ontwikkelen, voornamelijk door houtkap.

In 1859 opende Paul Smith het eerste hotel in de regio. Een van Smith's eerste hotelgasten was Theodore Roosevelt, die door zijn verblijf in de Adirondacks een nog grotere voorvechter werd voor behoud van natuurgebieden.

Aan het einde van de negentiende eeuw telde het dorp al honderden inwoners, onder wie dr. Edward Livingston Trudeau, een tuberculose-patiënt. Dr. Trudeau, die menige tripjes maakte door de bossen en bergen, merkte tot zijn verbazing tot hij na verloop van tijd genezen was. Hierop opende Trudeau een groot sanatorium in Sanarac Lake, dat vele patiënten trok. Daarnaast verschenen overal zogenaamde 'cure cottages' (geneeshutjes) om de patiënten te kunnen huisvesten. In 1887 werd voor de eerste keer het jaarlijkse Saranac Lake Winter Carnival georganiseerd om de patiënten wat vermaak te bieden.

Begin twintigste eeuw kwam het toerisme in de regio pas echt goed op gang door de vele rijke families die naar het gebied trokken om er hun vakantie door te brengen. Enkele bekende vakantiegangers waren Albert Einstein, Mark Twain en president Clinton.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan