Middlebury, Vermont

Middlebury Vermont Middlebury is een pittoresk plaatsje in Addison County in de Amerikaanse staat Vermont. Middlebury is vooral bekend vanwege het Middlebury College en het Henry Sheldon Museum of Vermont History. Aan de westkant van Middlebury loopt Otter Creek, de langste rivier van Vermont. Midden in het centrum ligt de waterval van Otter Creek, waar vanaf de vroege negentiende eeuw het stadscentrum van Middleburg omheen werd opgebouwd. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Middlebury College

Middlebury is vooral bekend vanwege het Middlebury College, een elitaire vrije kunstacademie. De school is in 1800 gesticht, wat het tot een van de oudste kunstacademies van de Verenigde Staten maakt. Bovendien staat de school bekend om de taalcursussen die er in de zomer te volgen zijn.

Henry Sheldon Museum of Vermont History

Dit is het oudste historische museum van een gemeenschap van de Verenigde Staten. Het museum bestaat uit drie delen. Het eerste deel wordt het Judd-Harris House genoemd: hier kun je zien hoe het leven er in de negentiende eeuw uitzag. Het tweede deel, het Stewart-Swift Research Center, laat de geschiedenis van Middlebury, Addison County en Vermont zien. Het laatste deel is de Water Cerf Gallery, waar het hele jaar door verschillende tentoonstellingen te zien zijn.

Town Hall Theater

Dit theater heeft iets weg van een klein kasteel. Het Town Hall Theater is gelegen in een gerenoveerd gemeentehuis. Je kunt er terecht voor theatervoostellingen, maar er worden ook onder andere tapdance- en yogalessen gegeven.

Branbury State Park

Dit park ligt aan de oostelijke oever van Lake Dunmore en wordt omringd door groene weiden en beboste heuvels. Naast urenlang zwem- en waterplezier kun je genieten van de frisse natuur via een van de wandelroutes. Wandel je de korte Nature Trail (0,8 km) dan leer je van alles over de bossen om je heen. De goed toegankelijke Falls of Lana Trail (1,6 km) leidt je naar een serie watervallen. De Silver Lake Trail (2,6 km) brengt je naar een mooi gelegen bergmeer. Vanuit Branbury State Park heb je vast al de hogte top van Mount Moosalamoo gezien. Je kunt er naartoe wandelen via de goed toegankelijke Mt. Moosalamoo Campground Trail. De route is een rondwandeling van 11 kilometer, maar als je hart uitgaat naar een iets uitdagendere tocht kun je ervoor kiezen om vanaf de Mt. Moosalamoo Campground terug te wandelen via de Rattlesnake Point Trail. 

Evenementen

Er worden het hele jaar door verschillende, jaarlijks terugkerende evenementen in Middlebury georganiseerd, waaronder het Vermont Symphony Orchestra Pops, het Festival on the Green en de After Dark Music Series. 

Feiten

Staat Vermont
County Addison
Oppervlakte 101 km²
Hoogte 130 meter
Inwoners 9.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Het klimaat in Middlebury is vergelijkbaar met het klimaat in de rest van New England. Er heerst een gematigd landklimaat, dat zich kenmerkt door warme, vochtige zomers en koude winters. Juli en augustus zijn de warmste maanden met een gemiddelde maximumtemperatuur van 26 graden, zijn tevens de natste maanden van het jaar. In de winter valt er in Middlebury en omgeving meestal een redelijke laag sneeuw en ligt de temperatuur enkele graden onder het vriespunt.

Geschiedenis

Op 2 november 1761 werd het gebied dat nu Middlebury heet geschonken door gouverneur Benning Wentworth. Doordat het gebied midden tussen Salisbury en New Haven lag, kreeg het de naam Middlebury. In 1766 vestigen zich de eerste kolonisten. Twaalf jaar later, tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog, brandde een groot gedeelte van de stad tot de grond af.

Nadat de oorlog in 1783 definitief voorbij was, bouwden de kolonisten het dorp opnieuw op en leefden ze voornamelijk van de landbouw. Veel grondbezitters gingen de strijd met elkaar aan om het nog te ontwikkelen stadscentrum op hun grond op te krijgen. Uiteindelijk trok Gamaliel Painter aan het langste eind en 'promoveerde' hij van boer naar stadsontwikkelaar. Painter bouwde het stadscentrum rond de watervallen van Otter Creek. Er werden verschillende molens, fabrieken, waaronder een katoen- en wolfabriek, en een marmergroeve uit de grond gestampt. De eerste spoorlijn werd aangelegd op 1 september 1849. Zo groeide Middlebury langzaam uit tot de op één na grootste stad in Vermont. Tegenwoordig is Vermont het kloppende commerciële hart van de regio.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan