Los Banos, Californië

Los Banos, Californië Los Banos is een plaats midden in de staat Californië in de vallei van San Joaquin. De naam Los Banos is ontstaan toen de Spaanse ontdekkingsreiziger, El arroyo de los Banos del arroyo, hier was gestationeerd. Hij ontdekte hier de rivier welke hij Los Banos noemde. Een naam die later overgenomen werd door de gemeenschap die de stad hiernaar vernoemde.

Bezienswaardigheden & activiteiten

San Luis Reservoir State Recreation Area

In de groene heuvels van de San Joaquin Vallei ligt het San Luis Reservoir Recreation Area. De omgeving leent zich perfect om te gaan varen, kamperen en picknicken. Het gebied is echter met name erg in trek onder vissers. In het gebied rondom het San Luis Reservoir waait het vaak en meestal ook plotseling. Hou de windwaarschuwingslichten hier dan ook goed in de gaten voor je het water op gaat. Het San Luis Reservoir Recreation Area heeft vier campings welke het hele jaar geopend zijn. Het Reservoir slaat water op uit de delta welke anders terug de oceaan in zou stromen. Het bezoekerscentrum bij het Romero Overlook geeft meer informatie over de reservoirs en de waterprojecten.

San Luis Reservoir, Los Banos

Pacheco State Park

Op een half uur rijden van Los Banos ligt het Pacheco State Park. Dit park is te bereiken via de historische Pacheco Pass. Het staatspark staat bekend om de vele wilde bloemen welke hier te vinden zijn. Dit maakt ook dat dit staatspark het best te bezoeken is in het voorjaar. Er zijn veel wandelmogelijkheden maar ook uitstekende paden om te gaan paardrijden. Het park is de thuisbasis voor elanden, herten, bobcats, coyotes, vossen en steenarenden.

Pacheco State Park, Los Banos

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan