Pinnacles National Park, Californië

Pinnacles National Park, Californie Pinnacles National Park bevat de restanten van een uitgedoofde vulkaan. Na een vulkaanuitbarsting van miljoenen jaren geleden is er door erosie een verzameling bijzonder gevormde kliffen, grotten, smalle ravijnen en puntige rotsformaties ontstaan. Dankzij de steile rotsen trekt het park bergbeklimmers en wandelaars. Pinnacles National Park is door de rotsformaties verdeeld in een oost- en westkant. Aan de oostkant van het park vind je een lager gelegen gebied met water, terwijl de westkant wordt gedomineerd door steile wanden. Aangezien er geen doorgaande wegen door het park lopen, kun je alleen te voet van oost naar west komen. De westkant is niet toegankelijk voor campers langer dan 21 ft. De oostkant is voor alle voertuigen toegankelijk.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rangeractiviteiten

Er zijn vaak begeleide wandelingen en avond- en nachtprogramma’s. Tijdens deze activiteiten wordt er door rangers verteld over vulkaanuitbarstingen en de flora en fauna in het park. De toegang tot deze activiteiten is veelal gratis. Informeer naar deze activiteiten bij de bezoekerscentra (zowel aan de oost- als westkant) of kijk op de nps.gov-website van het nationale park.

Pinnacles National Park, Californie

Grotten

In Pinnacles zijn veel grotten. Dankzij de overvloed aan donkere, doch open ruimtes komen er maar liefst dertien verschillende soorten vleermuizen voor. Naast vleermuizen vormt het park ook een thuis voor de prairievalk en de Californische condor. Vleermuizen bekijken kan in de Bear Gulch Cave (oostzijde) en in de Balconies Cave (westzijde). De grotten zijn niet altijd geopend in verband met het grootbrengen van jongen. Vanuit het oostelijke parkdeel loop je het makkelijkst naar de Bear Gulch Cave, bijvoorbeeld via de Moses Spring to Rim Trail Loop. Parkeer bij de Bear Gulch Day Use Area en je loopt in 3,5 kilometer (round trip) langs rotsformaties, de Bear Gulch Cave en een reservoir. De trail is geschikt voor kinderen! Trek er circa 1,5 uur voor uit. Vanuit West Pinnacles loop je vanaf de Chaparral Trailhead naar de Balconies Cave. De route bedraagt 4,2 km (round trip). Reserveer circa 1,5 uur hiervoor. Vergeet niet je zaklamp mee te nemen.

Pinnacles National Park, Californie

Trails

Naast de trails die je naar de twee toegankelijke grotten brengen, zijn er diverse andere mooie wandelingen. Zowel in het oosten als westen zijn bezoekerscentra gevestigd waar je terecht kunt voor meer info. Er zijn veel uitdagende trails waar je al snel vier uur de tijd voor moet uittrekken. Wat korter is de Condor Gulch Trail in het westelijke deel. Deze begint op de Bear Gulch Day Use Area en is 2,7 kilometer lang. Trek er 1-1,5 uur voor uit. Tot het uitzichtpunt Condor Gulch Overlook (op 1 km) is de trail makkelijk, daarna wordt hij behoorlijk inspannend. Vanaf het pad kijk je spectaculair uit over de High Peaks - ook al loop je maar een paar minuutjes. Aan de oostzijde kun je vanaf de Chaparral Trailhead de Juniper Canyon Loop volgen. De route is 6,8 kilometer lang (2-3 uur) en inspannend. Het steile pad voert je middels haarspeldbochten naar het hart van de High Peaks, waar je rond dwaalt tussen de rotsen.

Pinnacles National Park, Californie

Bergbeklimmen

Dit kan op een van de honderden routes aan beide zijden van het park. Minder ervaren klimmers kunnen het best eerst informatie inwinnen bij de bezoekerscentra over het klimmen in Pinnacles.

Pinnacles National Park, Californie

Vervoer

Houd er rekening mee dat er geen doorgaande weg is die de oostelijke en westelijke ingangen van Pinnacles National Park met elkaar verbindt. De kortste route tussen beide ingangen is via Highway 101 door King City. De westelijke kant is niet toegankelijk voor voertuigen langer dan 21 ft (7,6 meter).

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan