Merced, Californië

Merced Californie Je zou het niet zeggen als je in het vlakke en door landbouwgrond omgeven Merced staat, maar de bergachtige natuur van Yosemite National Park is hier niet ver weg. Zo’n 120 kilometer, om precies te zijn. Aan de oostzijde van Merced doemen de toppen van de Sierra Nevada op. Merced is het beginpunt van Highway 140, die naar Mariposa in Yosemite National Park leidt. In ongeveer één uur en veertig minuten rijd je naar Wawona, in het oosten van Yosemite.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Yosemite National Park

Voor de meeste bezoekers is Merced een uitvalsbasis voor een bezoek aan Yosemite. Het nationale park, dat schittert met Half Dome, El Capitan, Tuolumne Meadows en de watervallen Bridalveil en Yosemite, is een meerdaags bezoek meer dan waard. Vanuit Merced kun je Highway 140 volgen naar het park. Deze historische weg werd in 1926 aangelegd en was de eerste route naar Yosemite die de Merced River Canyon overbrugde. Hoewel het ruim anderhalf uur rijden is, is het dankzij de mooie uitzichten zeker geen onaangename tocht.

Merced bij Yosemite, Californie

Musea

Het County Courthouse Museum in Merced staat op de nationale lijst met historische plaatsen van Amerika. Het werd in 1875 ontworpen door architect Albert A. Bennett, die ook het capitoolgebouw in Sacramento ontwierp. In het Courthouse Museum kun je een kijkje nemen in de smederij, het oude schoolgebouw en je kunt inheemse gebruiksvoorwerpen bekijken. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen. Een ander leuk museum is het Castle Air Museum, waar je luchtvaartavonturen beleeft en in de cockpit van vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog kunt kijken. In het Castle Science & Technology Center leer je alles over ruimtevaart en de NASA.

Musea, Merced Californie

Applegate Park & Zoo

Dit is het eerste en leukste stadspark van Merced. Je kunt een kijkje nemen in de dierentuin of in het amusementspark, dat met name voor kinderen geschikt is. In de weekenden tussen juni en september rijdt er een treintje door het park. In het park staat ook Laura's Fountain, een fontein uit 1888.

Applegate Park & Zoo

Lokale lekkernijen

Je kunt een rondleiding volgen door Hilmar Cheese Company, met één miljoen pond per dag de grootste kaasfabrikant ter wereld(!). Er zijn leuke tentoonstellingen en er is veel te zien en te doen. Liefhebbers van pistache, amandelen en andere noten kunnen terecht bij Buchanan Hollow Nut Company, waar je een rondleiding kunt volgen over het land en leert hoe noten worden verbouwd en verpakt.

Lokale lekkernijen, Merced

Winkelen

Wil je graag souvenirs inslaan? Dan kun je in Merced op verschillende plaatsen terecht. De grote winkelketens vind je in Merced Mall, aan Highway 99. In het rustige Downtown Merced vind je kleinere winkeltjes, je kunt hiervoor terecht tussen G Street en R Street. Hier is ook de Merced Antique Mall. Voor eettentjes en een grote supermarkt kun je terecht in Raley's Shopping Center tussen Yosemite Ave en G Street.

Winkelen, Merced, Merced

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan