Yukon in de winter: vier must-do’s

‘Larger than Life’: alleen al de slogan van Yukon is uitnodigend. Deze regio in het uiterste noordwesten van Canada is rijk aan ongerepte natuur en historische plekken. In deze blog delen we een echte bucketlist-reis met je: winter in de Yukon! Tip – de mooiste maanden voor een winters avontuur zijn februari en maart. Het is dan alweer iets langer licht en een stukje minder koud.

Sneeuwscooter in Yukon

Winterreis in Yukon

Het winterwonderland, de knusse lodges en de avontuurlijke activiteiten maken een bezoek aan Yukon in de winter meer dan uniek. Heliskiën, hondensledetochten, sneeuwscooteren… dit is geen doorsnee wintersport. Het landschap voelt overweldigend en de kans is groot dat je het noorderlicht ziet.

Het noorderlicht, Yukon, Canada

Welkom in Whitehorse

In hoofdstad Whitehorse kun je rustig acclimatiseren. In het Yukon Beringia Interpretive Centre vertellen interactieve tentoonstellingen en boeiende films je over de tijd dat hier mammoeten en sabeltandkatten rondliepen. Voor de menselijke geschiedenis ga je naar het MacBride Museum. Hier wordt de geschiedenis uit de doeken gedaan vanaf de First Nations tot pelsjagers en (on)fortuinlijke goudzoekers. In de avond biedt Whitehorse talloze restaurants en bars voor een hapje en een drankje.

Yukon Beringa Interpretive Centre

Dans met het noorderlicht

In Yukon wonen meer wilde dieren dan mensen en er is weinig lichtvervuiling. In de winter, wanneer de nachten lang en donker zijn, is de kans groot dat je het noorderlicht ziet. Stel je voor: je staat in the middle of nowhere, omringd door bevroren landschappen. Plotseling begint de hemel te gloeien en dansen groene, paarse en rode lichten in het rond. Een magische ervaring.

Het Noorderlicht, Yukon

De paden op, de baden in

Vlak bij Whitehorse ligt Mount Sima, een skioord dat wacht om ontdekt te worden. Verken ook de besneeuwde paden rond Whitehorse tijdens schilderachtige sneeuwschoenwandelingen of scheur op een sneeuwscooter door het frisse winterlandschap. Een ander soort spanning voel je in het Yukon Wildlife Preserve. In dit natuurgebied maak je kans op winterse ontmoetingen met lynxen, kariboes en elanden. Daarna is het tijd voor welverdiende ontspanning. Hiervoor zijn de Takhini Hot Springs de perfecte plek. Dit zijn natuurlijke warmwaterbronnen met dampende zwembaden, relaxruimtes, sauna’s en stoombaden.

Mount Sima, Yukon

Glijden door de sneeuw

De lucht is helder en koud, maar jij voelt je warm van binnen, want je gaat een hondensledetocht maken door de verse sneeuw! Voor je staat een groep energieke husky’s, net zo enthousiast als jij. Het schilderachtige decor van besneeuwde bossen, bevroren meren en majestueuze bergen omringt je. Misschien heb je zelfs het geluk wilde dieren te spotten die zich thuis voelen in dit ruige landschap.

Hondensledetocht, Yukon

In de winter naar de Yukon, iets voor jou?

Wil jij dit ook meemaken? Kijk bij de reis Yukon Winter Experience. Maak een unieke winterreis naar ongerept Yukon en beleef winterse avonturen! Reis af naar het hoge noorden van Canada, waar je de prachtigste winterexcursies vindt zoals sneeuwscootertochten en huskisafari's. Ook is dit een van de noordelijkste plekjes ter wereld waar je kunt skiën! Ga op sporenjacht in de sneeuw, duik dampende warmwaterbronnen in en beleef een ultieme ervaring in Canada!

Route: Yukon Winter Experience

Autoreis vanuit Whitehorse van 9 dagen of Bewerk in routeplanner


  Route: Yukon Winter Experience

Maak een unieke winterreis naar ongerept Yukon en beleef winterse avonturen! Reis af naar het hoge noorden van Canada, waar je de prachtigste winterexcursies vindt zoals sneeuwscootertochten en huskisafari's. Ook is dit een van de noordelijkste plekjes ter wereld waar je kunt skiën! Ga op sporenjacht in de sneeuw, duik dampende warmwaterbronnen in en beleef een ultieme ervaring in Canada!

Yukon winterYukon winterYukon winterYukon winter
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan