Campings in Jasper en Banff

bijgewerkt op di 21 dec 2021 8:00

Er zijn twee nationale parken in West-Canada die goed zijn om in de gaten te houden, als het gaat om de mooiste campingplekjes boeken. Ga je in 2022 naar Jasper en/of Banff? Reserveer dan op tijd je campings om teleurstelling te voorkomen. In deze blog vind je een lijst met campings die je kunt boeken.

Jasper Banff Road Bow Lake, camper

Campings vinden

Zoek een camping via onze uitgebreide campingdatabase. Elke blauwe ‘punaise’ is een camping. Klik erop voor info over de camping. Zoom uit op de kaart om meer campings te vinden of typ een plaats in in de zoekbalk aan de linkerkant. Onder de kaart worden de campings ook in een lijst weergegeven.

Campingoverzicht Jasper

Campings in Jasper National Park

Via Parks Canada kun je onderstaande drie campings vooraf reserveren. Hoe je dat precies doet, leggen we je stap voor stap uit in onze blog over campings reserveren bij Parks Canada.

Via onze campingdatabase vind je ook campings in provinciale parken, bijvoorbeeld Robson Meadows Campground in Mount Robson Provincial Park, een klein uur rijden ten westen van Jasper Village.

Wil je écht niet vooraf reserveren en vind je het niet erg om vroeg je bed uit te gaan? Dan kun je gokken op een plekje op een camping die first come, first served is. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En dat is soms al om 6 uur 's morgens. Via onze campingdatabase vind je reviews van reizigers over de 'Self registration'-campings.

Overzicht van campings in Jasper National Park (Parks Canada)

Let goed op de toegestane maximale lengte in feet. Heb je een camper langer dan 27 ft? Probeer dan of je Wapiti Campground kunt boeken, of boek een commerciële campground. Die hebben doorgaans plaatsen voor grotere voertuigen. Zie het kopje hieronder.

Campingoverzicht Jasper

Commerciële campings

Wil je wat meer luxe of zijn de natuurcampings vol? Tips:

Campings in Banff National Park

In het overzicht hieronder zie je de te reserveren campings via Parks Canada en de niet te reserveren campings (first come, first served). De campings in en om Banff National Park vind je ook via onze campingdatabase. Kijk voor commerciële campgrounds ook eens bij de plaatsen Canmore en Kananaskis. In Yoho en Kootenay National Parks, beide grenzend aan Banff National Park, liggen bovendien nog enkele campings die first come, first served zijn. Ook deze vind je terug via onze campingkaart.

Campingoverzicht Banff

Aanbevolen artikelen

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan