Kouchibouguac National Park

Door Ingrid Walus - 21-07-2022 01:20

Net 2 nachten verbleven in het Kouchibouguac National Park.  Niet 1 van de grootste nationale parken,  wel een heel mooie, zeker om te wandelen en te kajakken.

Wildlife: moose,  black bear,... 

Gezien: 0

Muggen: 1 triljoen gezien en gevoeld... van deerfly, horsefly tot moosefly! Elk klein stukje huid dat niet ingespoten was met muggenspray had het vlaggen 🤷‍♀️.

Daardoor hebben wij maar 1 hike gedaan en de rest van de dag hebben we op Kelly's Beach doorgebracht,  inclusief gratis scrub want de wind blies het zand goed rond.  

Kelly's Beach 

Topper van deze 2 dagen: onze b&b, L'Ancrage in Saint Louis de Kent.  Een pareltje, uitgebaat door een supertof Nederlands koppel, Lian & Kores.  Prachtig gelegen aan de rivier, topontbijt, gezellig terras (je kan eten in de lokale supermarkt kopen en op het terras opeten, er is keukengerief en een microgolf aanwezig), een echte aanrader! 

Vanuit de B&B kan je ook een boottocht boeken met Phoca Tours, de ex-burgemeester van Saint Louis de Kent krijg je er zo bij als gids 😉.  Hij weet alles over de omgeving en het National Park en entertaint met leuke verhalen over de Acadiërs, lobster fishing & birdwatching.

Wist je trouwens dat een kreeftenvisser maar 12 weken per jaar kreeften mag vangen? Je hebt hier een licentie voor nodig (eens verkregen heb je deze voor het leven of je kan ze ook doorverkopen) en die licentie wordt momenteel doorverkocht voor 800.000 - 1.200.000 canadese dollar!  Als je weet dat de opbrengst tot 600.000 dollar per jaar kan oplopen... 

Je vaart helemaal tot aan een zeehonden kolonie.  Een boottocht van ongeveer 2 1/2 uur.

In Saint Louis de Kent is er 1 restaurant,  je moet hier geduld hebben,  niet te nauw naar het interieur kijken, blijven Engels spreken (want het frans dat ze hier spreken is voor ons onverstaanbaar) en een seafood pizza bestellen 👌 en genieten 😄. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan