Beaches, South Shores & Lighthouse Trail

Door Ingrid Walus - 14-07-2022 04:27

Gisteren hebben we het rustig gehouden, na een lekker ontbijtbuffet zijn we eerst even naar de supermarkt gereden.  We hadden nog steeds onze valiezen niet dus tijd om de basics te halen, en enkele adapters zodat we onze gsm's kunnen opladen.  Dat we geen valiezen hebben tot daar aan toe, dat onze gsm niet kan opgeladen worden... das pas paniek 😅. 

Supermarkten in Canada (net als in Amerika) zijn toch zalig om door te lopen.  Ontelbare soorten chocolat chip cookies, alles is groot en veel maar wat ik in Canada altijd mis is coca cola light lime, deze verkochten ze hier jaren geleden nog, helaas nu nog enkel in de USA (volgend jaar dus USA 😉).  Aanraders zijn Atlantic Superstore en Sobeys (koop hier zeker eens de New York style bagels 👌). Hier vind je ook verschillende soorten kant en klare slaatjes en vers gesneden fruit, ideaal om te picknicken! En prijs-kwaliteit ok.

Na de middag reden we naar Carter Beach, 1 van de mooiste stranden van de South Shore! Je moet hier op tijd aankomen bij mooi weer, want er is weinig parking, zo'n 20 auto's kunnen parkeren, maar 't is echt de moeite!  Minpuntje: het water is er ijs- maar dan ook ijskoud 🥶.  Hier ga je alleen maar de zee in als je dringend moet plassen 😅.

En 's avonds kregen we eindelijk het verlossende telefoontje van Air Canada...onze valiezen zijn aangekomen en worden nog met een taxi naar het hotel gebracht.  Nu kan onze roadtrip echt beginnen!

Vanmorgen op tijd opgestaan om de valiezen te herschikken, de nieuw gekochte kleding erin te proppen en uit te checken.  On the road naar Yarmouth!

Willie Nelson zingt het zo mooi..."on the road again, just can't wait to get on the road again...".

Tijd om een stuk van de South Shore te ontdekken richting Yarmouth.  Eerste stop is Shelburne, dan Barrington & Cape Sable Island en zo richting Cape Forchu Lighthouse. Het weer zit mee, de zon schijnt en 't is een aangename 24gr.

Wie vindt het vogeltje 😉?

We checken in in het Best Western Mermaid Hotel, snel douchen en gaan dineren bij Rudder's Seafood Restaurant & Brew Pub.  Dit is een echte aanrader! Heerlijk eten en goede bieren (voornamelijk ale, ter plaatse gebrouwen), wat heb je nog meer nodig 😉.

Morgen rijden we door naar Smith's Cove voor onze laatste avond in Nova Scotia.  

Keep you posted! 

👋

Ingrid & Nico

 

 

Reacties

CONCETTA M F 15-07-2022 12:22 {{button-63933}}

groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan