Amsterdam naar Halifax

Door Ingrid Walus - 11-07-2022 10:42

We zijn er klaar voor 😃, na 3 jaar kunnen we eindelijk de oceaan nog eens over!

Na een nachtje geslapen te hebben in het Van Der Valk Schiphol hotel,  nemen we om 7.20h de shuttlebus naar de luchthaven,  4.30h voor vertrek.  Om half 8 komen we aan in een relatief rustige luchthaven.  Even een Starbucks koffie drinken en netjes om 8.10h naar vertrekhal 3, check-inn balie ging om 8.15h open dus op tijd (vroeger laten ze je niet door, enkel als de balie bijna opengaat).

Nu het reizen naar Canada en Amerika terug kan, zonder mondmaskers,  krijgen we beelden te zien van ellenlange wachtrijen om de luchthaven binnen te komen en nog eens wachtrijen van meer dan een uur om door security te geraken.  Met een klein beetje stress zochten we naar onze check-inn balie.  Nog geen 20 mensen voor ons en waren op 10 min ingecheckt!  De wachtrijen voor security zagen er wel wat uit zoals de beelden die we de laatste tijd op social media zagen, maar het ging vlot en op 50 min waren we erdoor.  Tijd genoeg om te relaxen en te genieten van de Aspire Lounge om dan te horen dat onze vlucht met anderhalf uur vertraagd is... daar gaat onze aansluiting in Toronto 🤷‍♀️... maar reizen is een avontuur en we zien wel hoe het allemaal in Toronto loopt, no stress! 

Aangekomen in Toronto haasten we ons door de douane, wat nog geen 5 min duurde, en lopen we naar de gate,  15 min voor vertrek komen we aan aan de gate,  want deze vlucht was ook vertraagd, om dan te horen te krijgen dat we automatisch omgeboekt zijn op een vlucht later.  Iedereen die mij kent weet dat ik lopen haat en ik moet mijn bezwete colère serieus inslikken om dat madammeke niet over de desk te sleuren 😏.  Maar de kalmte zelf staat naast mij, Nico duwt mij zachtjes weg en zegt "kom, we gaan een wijntje drinken in de lounge", voila, het woord wijn of cava werkt altijd kalmerend!

Uiteindelijk om 23.30h plaatselijke tijd aangekomen in Halifax, geen valiezen mee, die staan nog gezellig in Toronto.  Hopen dat ze morgen zullen arriveren.  Doodmoe checken we in in het Alt hotel aan de luchthaven.  Zolang we een douche kunnen nemen en slapen, met ons survival kit van Air Canada 😄.

Mijn mantra blijft reizen is een avontuur, we zien alles wel morgenvroeg. 

👋

Ingrid & Nico

 

Reacties

Leen De Wael 12-07-2022 14:36 {{button-63824}}

Reizen is gewoon een groot avontuur. Gelukkig hebben jullie ervaring. Ik hoop dat de koffers er snel zullen zijn.

Eva 12-07-2022 14:39 {{button-63825}}

Zalig !

Zoï en Evha 12-07-2022 15:36 {{button-63827}}

Hoi titi en nounou, hopelijk komen de koffers snel aan (en zo niet dan kun je allemaal nieuwe kleren kopen) we hebben heel veel zin in de vakantie met jullie ❤️

Evi 12-07-2022 19:10 {{button-63835}}

Wat leuk om jullie zo te volgen 🥰
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan