Alvila farms

Door Patricia - 05-08-2022 18:28

Donderdag 4 Augustus,

Na een redelijke nacht, we staan naast een snelweg.. dus tsja resort.. whaha die Amerikanen maken het allemaal veeeeeeeel grootser dan dat t is. Dus pakkie zout erbij zou ik zeggen. 
Ik was al vroeg wakker maar lekker even een boek erbij gepakt, beter want er slapen pubers in de RV dan kun je beter eieren voor je geld kiezen en ze laten slapen, veeeeeeel gezelliger straks..
Rond 9.30 even ontbijtje gemaakt (langer kon k t echt niet volhouden 😅 ), lekker buiten in t zonnetje (nog wel fris!) koffie gedronken en plannen gesmeed. Handig dat hier wifi is.

De slaapmutsjes werden eindelijk wakker dus ik volop plannen bespreken; nogo foutje niet te snel en “te vroeg” beginnen..  er zat weinig fut in.

Dus ik zei dan blijven jullie lekker in de RV en ik ga naar de boerderij (ligt aan de overkant vd weg), dus hup wandelschoenen aan en gaan, heerlijk ook even! Ik wil natuurlijk overal kijken en vragen stellen en de kids willen t liefst zo snel mogelijk of iets eten.. of naar de wifi.. ach zo gaat dat..

Bij aankomst zag ik gezellig wat dieren staan, wel te kleine hokken.. maar goed ze zagen er goed uit en ze waren gezellig.
Om de hoek zat een prachtige winkel, zou winkeltje willen zeggen omdat het zo gezellig was maar het is erg groot. Ik helemaal in mn sas, leuke snuisterijtjes maar ook allemaal zelfgemaakte producten! Daar wordt ik nou blij van! 
En als toetje op de taart: eindelijk de homebaked Pies!! Enorme rij! Eigen bakkerijtje en alles van eigen bodem: keuze uit weet ik veel hoeveel soorten; appel / bessen/ triple bessen/ peer/ abrikoos nou ja ga maar door! Die kon ik niet laten liggen dus hup eentje mee (25 dollar maar dan heb je ook echt wat!).

Daarna even bij t restaurantje gekeken, daar serveerden ze allemaal producten van eigen bodem, ook zelfgemaakt ijs!

Daarna kwam ik een bord tegen: U pick! (De kids hadden natuurlijk in een deuk gelegen, je snapt m.. Pick..) . Daar moest ik meer van weten: hup de tuin in: een weelde van bessenstruiken met paden ertussen zelfpluk, ook de bloemen mocht je plukken, mooie instructie erbij en de benodigdheden (bakjes/ schaar enz). Verderop lag de boomgaard, lanen vol appels/ peren/perzikken/pruimen noten enz enz. Prachtige lanenteelt met tussendoor bloemen of een ander gewas. Kijk zo hoort t!
Ik zag aan t einde wat auto’s staan (werk auto’s) ik erheen is even kijken of ik een praatje kon maken. Het bleken mexicaanse gastarbeiders te zijn, deze zag ik ook in grote getallen op de andere landerijen werken. Het viel niet mee om een gesprek aan te knopen maar met wat handen en voeten werk ging t. Ze hebben veel verschillende gewassen / vruchten enz, veel wisselteelt. Doen niet aan gif spuiten. Onkruid mag er ook groeien en voor de oogst gaat de maaier er even overheen. Onkruid en bloemen zijn e r om de bijen aan te trekken. En de zelfpluk is handig, trekt veel mensen aan en de opbrengst is goed. 
Er liggen wel overal druppellijnen, ze moeten voor de jaarlijkse gewassen wel veel sproeien maar voor de vruchtbomen hoeft het niet veel deze kunnen goed tegen de droogte. En niks na 8 jaar eruithalen gewoon laten staan, dikke stammen! Prachtig!

Meteen het zogenaamde fietspad even bekeken en wat fietsers gevraagd maar de hele weg loopt langs een ongescheiden.. weg waar men 100 rijd. Mij niet gezien plus dat de huur van een fiets 30 dollar per fiets per uur kost.. dikke doei! 

Reacties

Mams 05-08-2022 18:40 {{button-65127}}

Wat een verhaal weer.

Saskia en de rozen 05-08-2022 22:40 {{button-65136}}

Hier in Epe is ook een pluktuin maar niet zo mooi als die van jullie. Ideeen voor het voedselbos opgedaan??heel goed om met iedereen een gesprek aan te knopen. Zo kom je nog eens wat te weten.

Opa 05-08-2022 23:39 {{button-65139}}

Je ontmoet wel veel mensen op zo'n reis. Erg leuk. De herinneringen blijven. Het aftellen van de reis is nu begonnen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan