Rough road!

Door Patricia - 18-07-2022 06:30

Zondag 17/07

Na een stormige nacht (kan goed spoken id woestijn!) rond 07.00 wakker geworden. Lekkere temperatuur nu nog.. even ontbeten samen met de woestijn kwartels.

9 uur ging het zwembad open inmiddels alweer 35 graden, bizar hoe snel dat gaat! Lekker even gezwommen, buurtjes sloten ook nog even aan. Met z'n allen koffie gedronken nrs en mailadressen uitgewisseld en afgewassen etc. Oersaai natuurlijk ;) maar wel even gezellig!

op naar Lake Havasu, 45min drive. Voor de begrippen hier is het hetzelfde als voor ons de 5 min naar de supermarkt..  prachtig natuurlijk zoetwatermeer. Dagticket gekocht om de camper te kunnen parkeren en lekker naar het strand. Echt genieten van het uitzicht op de prachtige bergen.

er waren ook veel mooie en snelle boten! 1 wel heel bijzondere was net een piratenboot! 
ook veel mooie bomen, ik moet de namen nog even opzoeken maar leek familie van de wilg. 
na onze zwemuurtjes naar de Walmart o.a op zoek naar ductape en een tork schroevendraaier voor de spiegel mocht deze het weer begeven. Dan kan zn paarse tape er weer af. En wat is zo'n Walmart achtelijk groot.. kunnen wel 4 ikea's in.. zoek dan maar eens naar je schroevendraaier.. gelukkig staat het aardig aangegeven.

Gezien ik in NL altijd de verkeerde kassarij weet te kiezen helaas ook hier.. Maria had niet zoveel haast een wat stevige oude dame had meer zin in een praatje dan om in te pakken ;) maar goed wat zijn nou 10 minuten he.. niet zeuren. 
 

De camper was helaas alweer opgewarmd dus eerst even de generator aan om de airco aan te kunnen zetten, tom tom maar even ingesteld om naar Williams te rijden. Hier is het Grand canyon railway hotel en rv park gevestigd. (We zijn er inmiddels.. we staan echt op 5 meter van t spoor.. zal lekker slapen worden.. maar Siem is in zn sas)

RV weer wat afgekoeld dus hup generator uit en gaan! 3 uur rijden dit keer, peanuts dacht ik....

we doen inmiddels aan verkeersborden bingo, er staan zoveel gele bordjes langs de wegen en vaak ook nog wel grappige:

Een met een ezel/ in de woestijn 1 met: when road floods dont cross 

De wegen zijn erg slecht dat hadden we al gemerkt maar nu stond er zelfs een bord: Rough road ahead..

omg dacht ik als ze dit er nu bij zetten dan is het dus nog erger dan erg.. en idd alle kuilen/ spoorvorming/ gravel/ klapband die ik niet meer geheel kon ontwijken.. bumps (enorme bulten waardoor t lijkt alsof je in een achtbaan zit) de rv leek wel een schommelwagen, hele cabine ging van links naar rechts. 
ik had t stuur inmiddels fijn geknepen.. en als je denkt dat kan vast niet erger.. enorme rukwinden regen en onweer want ja richting de Grand Canyon wordt t steeds groener! Mooi om te zien hoe het van woestijn naar bos gaat! Ook weer koeien gezien, dus ranches in de buurt. 
 

Rond 18.30 eindelijk aangekomen.. duurde dus een uur langer vanwege de slechte weg (173 mijl op dezelfde highway I-40) niet aan te raden dus.. maar goed anders kom je nergens. Rv geparkeerd ons aangemeld rv op de plaats ingeparkeerd en aangesloten. De treintickets voor morgen ochtend opgehaald in het hotel en even doorgelopen naar t restaurant (niet te nassen overigens maar de muziek en het toetje goed).

Even de boel opgeruimd in de rv en lekker even aan een welverdiend biertje. Morgen op naar de geand canyon, lekker even niet zelf rijden maar met ons kontje gereden worden 😇
 

Reacties

Charlotte 18-07-2022 07:44 {{button-64043}}

Brrr klinkt (alweer) als een spannende en zenuwslopende rit! Maar jullie zijn er! Morgen dus met de trein, gaaf!!

Mip 18-07-2022 07:50 {{button-64044}}

Goedemorgen - wat een heerlijk verhaal weer maar camperrijden wat een drama lijkt me dat niet voor mij weggelegd 🤪🤪 hopelijk wat betere temperaturen toch nu ? Nu dat er groen in t zicht is … zaten er geen foto’s bij je verhaal of heb ik. Het goed gekeken? Ik nu in kapel en we hebben tropenrooster tot woensdag … morgen wss meer dan 36 graden dus voor mij is dat verschrikkelijk en voor meerdere mensen lijkt me … Zal oma vragen morgen maar even bij mij thuis koel te zitten …. Heeeeeel veeel plezier 🤩

Mip 18-07-2022 07:52 {{button-64045}}

Oh foto’s gevonden … nog vroeg voor me 😜zag mooie keien !!! Leuk voor vb !!! Haha maar prachtige foto’s allemaal met je iPhone ?

Marjo 18-07-2022 07:54 {{button-64046}}

Héél leuk om smorgens je bericht te lezen! Wat een trip zeg!! De trein wordt natuurlijk fantastisch, ben benieuwd!

Roos 18-07-2022 08:32 {{button-64050}}

Hoe is met je servies na die kuilen en hobbelweg? 😁 Zat alles nog in de kastjes? De omgeving is ondanks/dankzij de kaalheid wel erg mooi. Benieuwd naar t groene deel. Siem heel veel plezier met de treinen (en jullie natuurlijk ook ) Benieuwd het verhaal van morgen.

Richard Huisjes 18-07-2022 08:51 {{button-64054}}

Hier in Roemenië zijn de wegen soms ook verschrikkelijk, wel een heel avontuur zo.

Opa 18-07-2022 09:36 {{button-64060}}

Wat een afwisseling in de hele trip! Zo ben je maar wat blij met onze Nederlandse wegen.
Voor Siem is het natuurljk prachtig, al die (lange) treinen. en het overnachten naast het spoor. Nog geeen ruzies onderweg, zo alles op een kluitje? Blijf genieten.

Henk 18-07-2022 13:33 {{button-64077}}

Helemaal TOP!
Geniet van dit enorme land
Bij de Walmart nog op de sportafdeling gekeken, waar je gewoon vuurwapens kunt kopen? Vreemd land wat dat betreft!
Sterkte de komende dagen

Patricia 18-07-2022 14:37 {{button-64082}}

Nou heel avontuur idd. Servies lag allemaal in de camper ipv id kastjes.. bier en frisdrank maar niet meteen openmaken ;)
Temp is heerlijk rond de 20 graden gisteravond, echt even een opluchting!
Geen vuurwapens gezien bij deze walmart wel aam de overkant een gun and ammoshop! En overal op de deuren staan stickers dat je je gun niet mee mag nemen. Echt idioot dat ze dat erop moeten zetten maar goed is dan ook amerika..
Geen ruzies onderweg denk te spannend en de kids doen regelmatig een tukje ;)

Erik en Kelly 18-07-2022 20:44 {{button-64098}}

Jemig dat die wegen daar zo slecht zijn! Heel spannend inderdaad! Klinkt verder wel heel relaxt, beetje doorrijden met z'n 3tjes in de camper. En straks lekker met de trein, we zijn weer benieuwd. Veel plezier!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan