Antilope canyon

Door Patricia - 22-07-2022 05:20

Donderdag 21/07,

voor het eerst zijn we vanochtend op een normale tijd wakker geworden! Heerlijk buiten een kopje koffie gedronken nog voordat de hitte weer toeslaat.. het zou vandaag nog warmer worden dan gisteren.. 

de huishoudelijke taken moeten ook even worden gedaan, dus weer even naar de wasserette.. geen straf want de airco staat daar heerlijk aan. Op de terugweg zag ik 2 dames onderhoud plegen aan de "tuin" paar dorre boompjes en struiken slaapbomen (albezia) doen het hier wel goed en wat ik aanzag voor een mooie struik (eindelijk met een bloemetje) bleek onkruid.. maar goed heel leuk gesprek gehad met deze Navajo dames, over dat ze het onkruid toch beter kunnen laten staan dan is de bomen bedekt en koelt het hier wellicht een beetje af.. plus dat het beter het vocht vast houd en de floods die hier voorkomen (je kunt je voorstellen.. heuvels gort droge grond.. als er dan een regenbui valt..) wat te laten afnemen.

kortom zeer interessant gesprek, ze hebben ook wel andere gevaren: slangen & hagedissen! Ik zou zeker niet met ze willen ruilen! 
 

Even de rv ontkoppeld en onderweg naar Wahweap (ja echt zo heet het..) beach aan de Wahweap bay (vd Coloradoriver) door mensenhanden gecreeerd door het maken van een aantal grote dammen (waaronder ook de hooverdam daaruit is lake Mead ontstaan). Hier hebben we de Glen dam: wahweap bay & lake powell. Zorgt iig voor stroom en water & voedsel voor vele miljoenen mensen & dieren. Maar goed wij gaan dus even zwemmen aan wahweap beach, hiervoor moet je eerst met je rv van een steile boatramp af.. ik zag mn hoogtevrees alweer opborrelen maar nee niks geen last, ligt dus echt aan de afgrond ernaast..

Even de landscape dames gedag gezegd en een flesje koud water gegeven, vonden ze heerlijk en we werden meteen gevrijwaard van allerlei mogelijke boze geesten. Toch wel handig die Navajo indianen (mag je dat nog zeggen?.. anders sorry..)

afijn heerlijk gezwommen, genoten vd golven die de vele bootjes en jetski's maakten (gisteren stond er wind maar vandaag noppes). Na 3 uurtjes waren we er klaar mee. Lekker in de rv even teruggereden gedoucht geluncht en even chillen. We moeten om 16.30 bij de Antilope Canyon zijn maar we gaan weer terug in de tijd.. ze doen daar niet aan zomertijd.. al dat tijdreizen.. verwarrend maar goed het is ons gelukt! Back to the Future kan dus wel! O en weer terug..

de Antilope Canyon bevindt zich in de woestijn.. na 20 min rijden arriveerden we op locatie (je moest gps coördinaten invullen op de navigatie want geen weg bekend..)

mondkapjes / handen wassen temperatuur meten etc. Strenge controle om daar binnen te komen op Navajo gebied. Denk dat ze zich niet laten enten.. na een 10 min wandeling door de woestijn (siem had zich verkleed als oliesjeik..) kwamen we aan bij de ingang van de canyon. Met stalen trap (vroeger 1974 zijn ze begonnen met tours gewoon met een touwtje..) blij dat er trappen zijn want het is 85 feet naar beneden!

en daar prachtige uitgesleten vormen en kleuren rotsen door de regen. Je kunt de canyon dan ook niet betreden deze loopt geheel onder water en is pas na 3 dagen weer begaanbaar. De tour duurde 75 min, we hadden een leuke gids en groep. Tsja de foto's spreken voor zich, prachtig gewoon! De kids waren ook zelfs onder de indruk!

op de terugweg even langs de Mac (die zagen we op de heenweg al) voor een mcflurry en wat te drinken. Gratis refill he.. we blijven natuurlijk nederlanders.. ;)

de kids hadden vanmiddag al gedoucht maar ik had het bewaard voor de avond. Lekker fris naar bed. Er waren blijkbaar net NL'ers aangekomen met kleine kindjes (wat een opgave! Bedoel pubers is af en toe wat maar die kleine ukkepukken..)

ik dacht dus lekker rustig te douchen (de grote franse groep was vanmiddag geweest) maar de kleintjes waren nogal dwarsig dus mams had dr handen vol. Toch lekker dan je dan zelf lekker weg kan lopen. Maar goed ze hadden maar 1 muntje gekocht terwijl je er 2 nodig had dus 2 dollar per keer. Beter! Verspilt men niet zoveel water. Maar voor een gezin is dat best wel wat. Mijn tijd was nog niet om dus ze naar mijn hokje gedirigeerd en paps ging muntjes bij halen. 
 

slof slof weer richting rv, die was inmiddels lekker afgekoeld en de kids lagen alweer lekker te chillen. Ik buiten even aan een Bud biertje het reisverslag schrijven. Morgen gaan we naar Bryce Canyon daar hebben we geen wifi voor wat ik heb begrepen, misschien even bij het motel maar anders blijft het even 2 dgn stil.. totdat we in zion park zijn aangekomen.

groet!

 

Reacties

Roos 22-07-2022 06:59 {{button-64288}}

Wauw wat een foto’s! Die antilope canyon is meer dan de moeite waard. Kan me voorstellen dat jullie genoten hebben. Leuk dat de jongens het ook tof vonden. Zitten jullie nu (nog of weer) op 9 uur tijdsverschil? Hier de computer gisteren dichtgegooid en de bus gepakt. Geniet lekker verder!

Charlotte 22-07-2022 08:11 {{button-64293}}

Foto’s zijn supergaaf!! Prachtig landschap! Ziet er wel bloedheet uit en dan die mondkapjes pfff!! Nou, jullie maken wel wat mee zo, heel tof!! Succes met de WiFi loze dag 😉!

mip 22-07-2022 09:25 {{button-64304}}

Wat een prachtige foto's, de kleuren ook. Niet normaal... houd de waaier er even bij welke ral-kleur, voor mn huis :)... haha wat maken jullie veel mee, ben ook zo benieuwd wat dit voor de kids doet, de indrukken, wat ze ermee doen. Vergeten ze nooit meer, superleuk om dit zo met ze te ondernemen. Maar de hitte... mijn hemel, en dan idd nog mondkapjes dragen - Navajo-gebied.. als idd de reden is dan is het voor hen toch best risicovol al die toeristen..? Heel veel plezier weer en veel afkoeling gewenst :)

Opa 22-07-2022 10:09 {{button-64309}}

Wat een avontuurlijk reis en wat een leuke foto's. Straks terugkijken is ook leuk en voor later!

Marjo 22-07-2022 10:13 {{button-64311}}

Prachtig die kleuren van de canyon!! Dat is wel heel bijzonder om nee te maken en leuk voor de achterblijvers om een beetje mee te genieten!

Saskia en de rozen 22-07-2022 23:17 {{button-64347}}

Schitterende foto’s. Kun je een wedstrijd mee winnen!

Jorinde 23-07-2022 08:26 {{button-64356}}

Schitterend die antilope canyon, buitenaards. Wat hebben jullie nu al veel meegemaakt en wat een indrukken. Lijkt me dat de kids het wel naar hun zin hebben😁en jij volgens mij ook. Ben benieuwd hoe al dat rijden voor jou is want de afstanden zijn even wat anders dan hier.

Opa 23-07-2022 12:42 {{button-64375}}

Wat een indrukwekkende reis. En zo divers.Dit gaan jullie nooit meer vergeten. En met de zegen vd Navajo indianen had ik ik een flesje water extra gegeven voor het uitbannen vd hoogtevrees. 😄
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan