Warmte

Door Familie de Jong - 11-08-2019 09:34

 

 Vrijdag - 9 augustus 2019

Het mooie weer is voorbij. Vanaf vandaag is de weersverwachting niet heel erg goed en kunnen we tien graden verwachten, brrrr. Dus kom maar op met de de houtkachels, dekentjes, truien en warme chocolademelk.  

Vandaag moesten we de warmte dus zelf maar opzoeken en dat deden we onder andere door met z’n allen samen te zijn, maar ook lekker binnen te blijven. In de ochtend gingen we met grandma, alle tantes en nichtjes (grandma Dianne, Heidi, trudy, Kate, Kaylee, Jessie, Elaka en ik) naar een onwijs leuk koffietentjes genaamd Timber. Daar hebben we lekkere latte’s gedronken en lekkere walnut-pecan squares gegeten. Daarna gingen Kate, Heidi en ik winkelen. Heidi en Kate kwamen met tassen vol thuis en ik enkel met (uiteraard) oorbellen. Daarna zijn we alvast boodschappen gaan doen voor het avondeten. Papa is met grandpa Jack gaan rond touren door de omgeving.  

 

Nadat Kate, Heidi en ik thuis kwamen, hebben we een uitgebreide lunch voor onszelf gemaakt. ‘s Middags zijn Kate en ik even een klein “tukje” gaan doen. Daarna ben ik nog lang bij Trudy, Kaylee en Jessie geweest. Voor het avond eten gingen Kate, Heidi, Mark en ik fish taco’s maken en eten, waarna we met de rest van de familie verse pie gingen eten op het terrein van de cabins waar ook live muziek was. Na een kleine wandeling zijn we ‘s avonds weer naar Jack en Dianne geweest met de hele familie waar we zeer interessante gesprekken hebben gehad over religie en de verschillen tussen Nederland en Canada. We zijn overal enorm welkom en we hebben overal heel veel warmte om ons heen.  Daarna stonden er weer kaartspelletjes op de planning en maakte grandma Dianne verse butter popcorn en warme chocolademelk!  Dit was de laatste avond dat alle trouble makers even hun meest trouble kant konden laten zien. Het gooien van dingen naar elkaar, het schreeuwen van de “familie-woordjes” naar elkaar en het maken van flauwe grappen in combinatie met een hoog fanatisme.  

 

We gingen vanavond allemaal voor ons doen redelijk op tijd naar bed. Toen Kate en ik bij onze cabin aankwamen, stond ons een verrassing te wachten, namelijk grandpa Jack die stiekem american football aan het kijken was. Normaal ligt hij om 21:30 uur in bed, maar voor voetbal bleef hij op tot 00:00 uur. Hij vond het in zijn eigen huis te druk om te kijken en was stiekem naar onze cabin gegaan. Aangezien zijn gehoor niet heel goed is, hoorde hij ons niet binnenkomen en konden we stiekem fotos maken. We hebben erg gelachen en grandpa Jack we euforisch, want zijn team had gewonnen. 

De hele vakantie draait om “familie-woordjes” die heen en weer worden geschreeuwd. Deze stopwoordjes zijn ooit begonnen bij mijn opa en grandpa Jack (broers), hebben speciale betekenissen en geven een warm familiegevoel. Ze bestaan nog steeds! Denk hierbij aan: “een tukje doen”, “Jabek”, “EVERRRT”, “vret up”, “opskietuh”, “oeletap”, “jamaaaar”, “Evert van de Pik”, “doeeeeeeee”, “toedeloeeee”, ”Sietske”, “very good wordspieling” en “slap lekkaaah”. Als je één van deze woorden hoort dan weet je dat dat de familie De Jong samen is en dat er dus heel veel trouble gaat komen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan