Nattigheid

Door Familie de Jong - 08-08-2019 19:47

Woensdag - 7 augustus 2019

Tranen met tuiten... Vanmorgen is iedereen vroeg opgestaan om Stijn uit te zwaaien. We gingen met z’n allen uitgebreid ontbijten en nog wat laatste gekkigheid uithalen, voordat Karsten Stijn naar het vliegveld in Calgary bracht. Er zijn bij iedereen heel wat tissues verbruikt en tranen gevloeid. Het besef dat het weer een paar jaar gaat duren dat Stijn de hele familie en andersom een hele tijd niet gaat zien. Een paar laatste fotootjes zijn gemaakt en een laatste knuffel. Tot snel Stijn, dan kunnen we weer klieren. 

Na alle nattigheid te hebben opgeveegd met tissues ben ik met de Dombroski’s en tante Dianne naar een koffiehuis gegaan op het terrein van de cabins. Lekkere koffietjes drinken en knuffelen met Elaka - een goed begin van de dag. Ook was daar WiFi, dus na de koffietjes kon ik even wat blog dingen inhalen. Papa is met Mark en Jack gaan golven, helaas was het weer niet gunstig  

 

Na de koffietjes ben ik in het koffiehuis blijven zitten om wat blog dingen in te halen. Na een aantal dagen geen WiFi te hebben gehad, kon ik eindelijk weer aan de bak. Daarna heb ik de hele middag met Jessie, Kaylee en Elaka gespendeerd. Het was vandaag alweer erg slecht weer (regen, wind en kou), dus regenjas aan, sokken aan en lekker warme drankjes drinken ik hun cabin. We zijn nog even naar tante Dianne geweest om wat lekkere homemade koekjes te scoren. Kate had nog veel rugpijn van het tuning een paar dagen geleden, dus die heeft de hele middag ik bed gelegen. Papa en Jack kwamen na het golven naar tante Dianne haar cabin. Ze hadden een leuke middag gehad en hadden een speciale DeJong’s golfbal meegenomen. We hebben hele interessante gesprekken gehad over de verschillen tussen Nederland en Canada. Ik ben erachter gekomen dat ik in Canada moet gaan werken.  Dus misschien blijf ik hier wel, groetjes! 

 

Jessie, Kaylee, Austin en Josh helpen deze week af en toe bij een kamp voor weeskindjes. Vanavond ging ik meehelpen om hun avondeten te serveren en leuke gesprekjes te hebben met de kinderen tijdens het eten. Erg zielig wat die kinderen op zo’n jonge leeftijd hebben meegemaakt, maar zo fijn om te zien hoe ze opfleuren als ze aandacht krijgen. 

Aan het einde van de middag klaarde het weer eindelijk weer een beetje op. ‘s Avonds gingen we uiteraard weer met de hele (overgebleven) familie eten die inmiddels bestond uit Jack, Dianne, Dombroski’s, Mark, Heidi, Katelyn, papa en ik. Tijdens het eten viel de stroom uit en was er geen water meer... Na het eten gingen we daarom geen afwas doen, maar een stukje wandelen en een kampvuur maken. Gelukkig was het inmiddels droog en konden we met genoeg kleren en een warm kampvuur buiten zitten en s’mores maken. Helaas duurde dat niet zo lang, want het ging al snel weer een beetje miezeren. Gelukkig duurde het niet te lang en konden we weer buiten zitten. Aan de overkant van het meer was een mooie lichtshow te zien in de vorm van bliksem in de donkere lucht. Nadat iedereen ging slapen, zijn Kaylee, Josh, Kate en ik natuurlijk nog spelletjes gaan spelen. 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan