Donderdag 25 Juli: van Big Sur - Kirk Creek naar Los Angeles

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 26-07-2019 19:13

De zon is al op wanneer we wakker worden, we hebben allemaal heerlijk geslapen. Na het ontbijt kunnen we gelijk weg, we hoeven niets te ontkoppelen gewoon camper starten en rijden maar, op naar Los Angeles en dat is nog maar 350 kilometer, maar de navigatie geeft wel bijna 5 uur, Dat betekent dus weinig snelweg en veel bochtige bergwegen. Aangezien we pas op de helft van Highway 1 zijn starten we nu dus aan het tweede gedeelte. 

Dit is net zo mooie als de eerste helft, we zijn nog maar net weg van de camping en staan al gelijk weer stil om foto's te maken. De natuur is toch zo mooi en hoe is het toch mogelijk dat er zoveel water in een oceaan past :).We rijden door naar Piedras Blancas, het strand dat bekend staat om de honderden zeeolifanten die daar liggen. Net als ik San Francisco zijn er veel dieren weg maar de ongeveer 50 die er liggen vermaken ons prima. Ze scheppen zand op hun lijf, rupsen richting het water met hun dikke lijf of brullen een keer in het rond. Het is echt grappig om te zien maar we moeten verder. 

Niet veel later rijden we eindelijk de kustweg af en gaan we weer richting snelweg, onze volgende stopplaats is Solvang een klein dorpje dat eruit ziet alsof je in Denemarken bent. Leuke kleine huisje, veel cafe's en bakkerijen en zelfs de kleine zeemeermin is er aanwezig net als in Kopenhagen. We halen een heerlijke milkshake en wat ijsjes want het is hier echt heel erg warm en rijden snel weer door.Onze laatste stop is de camping In Los Angeles die nu nog een kleine 175 kilometer verderop ligt. Het is nu een uur of een en we beseffen dat onze laatste week ingaat, volgende week rond deze tijd zitten we in het vliegtuig, waarschijnlijk net in de lucht !

Het verdere verloop van de reis gaat prima en na een kleine file in Santa Barbara kunnen we lekker doorrijden tot Interstate 5. Zes rijbanen die naar hartje Los Angeles gaan en enorm veel fly overs, het stikt hier van de snelwegen en toch is het druk. We kunnen gelukkig vrij snel afslaan en komen dan aan op Balboa Blvd, aangezien de straten mega lang zijn duurt het nog zeker 20 minuten voordat we op de camping aankomen.

Eenmaal aangekomen worden we gelijk welkom geheten door Mike, hij geeft ons de nodige gegevens en begeleid ons mee naar de plaats. Hij sluit zelfs alle leidingen aan, wat een heerlijk hartelijk welkom. De camping is ook wel een beetje een parkeerplaats camping maar door de vele leuke straatnamen en mooie muurtekeningen aan het einde van de straten is het een gezellige boel. Als we in de avond over de camping wandelen komen we Marco the Pig tegen, hij wordt uitgelaten door zijn baasje, hahaha en wij maar denken dat iedereen hier op de camping een hond heeft. 

We besluiten om op tijd te gaan slapen, morgen gaan we Los Angeles in maar dat gaan we doen met een huurauto, want het openbaar vervoer is hier niet zo heel eenvoudig. We bestellen een auto voor morgenvrroeg 8 uur. .....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan