Tante Jemina

Door Fam van der Meer - 31-07-2018 17:19

Tante Jemina, hola, hole, we nemen koffie en broodjes mee. Vandaag ontbijten met een croissant...Zo lekker. We hadden een Duitse Bakker gevonden onderweg en daar hadden we croissants en kaiserbroodjes gehaald. Pappa had ook nog eens zin om pannenkoeken te pakken zodat iedereen een geweldig ontbijt had. Zion lieten we achter ons en gingen op pad naar Las Vegas. Robin heeft zijn Elvis Presley pakje opgezocht en Tante Jemina was de hele rit aanwezig. Zingen uit volle borst en genieten van de omgeving. De camper werd alleen steeds warmer en mamma steeds benauwder. Ze had namelijk al vier niet gepoept. Wat een gedoe toch altijd. Waarschijnlijk wordt er te weinig gesport, de darmen worden lui en niet geactiveerd. Maar ja, ga maar eens lekker rennen bij 40 graden en elke dag om 6 uur om. Dit hele runkeeper gedoe is niet in het schema in te passen. Dus dan maar rondjes om de camper, actief doen met manlief en veel koffie drinken in de ochtenduren. Het resultaat blijft helaas uit. 

De weg naar Las Vagas kent veel wegwerkzaamheden. De temperatuur is zo hoog dat het asfalt onder je wielen verdwijnt. De roadwerkers staan soms uren langs de kant van de weg met een bordje slow en dan weer stop. Je hebt bij bepaalde punten zo'n slecht wegdek dat eerst de ene kant mag en dan de andere kant mag. Daar sta je dan bij 48 graden, tante jemina heeft best wel medelijden. Daar is niet kunnen poepen niets bij. Af en toe een soft schoulder op de weg doet wonderen voor de maag. Die keert zich even op en geeft een klein tikje van activatie richting de darmen. Dit geeft hoop voor straks. Voorlopig rijden we nog op de highway 15 richtich Las Vegas en het wordt steeds warmer in de camper. 

Het blijft genieten om de thuis reacties te lezen. Leuk dat sommige de moeite nemen om te reageren. Zo heb je ook een beetje een idee wat er in Katwijk of Zwaanshoek gebeurd. Wij leven momenteel zo anders en het voelt super. De meiden hebben elke dag een nieuw avontuur en voor ons is het niet minder hoor. Julia heeft haar wensen voor vandaag alweer geuit en esmee is er net achter gekomen dat we al bijna in las Vegas zijn. Ze dreef haar bedje of liever gezegd bank af tijdens het autorijden en viel daardoor bijna op de grond. De temperatuur was nu boven de 50 graden gekomen en de generator moest aan tijdens het rijden. De airco kan dan extra aan en dat hadden we nodig. Geef we nog maar een soft schouler of misschien een harde bump, dan ben ik alles ook nog eens kwijt met die hitte. Robin ging zijn best doen.

Daar doemde LV op. Wat een gebouwen midden in de woestijn. De na vi gaf allerlei routes aan en wij volgden gewoon maar. Ook effe over de strip met de camper. Dit was echt hilarisch. We waren namelijk een beetje fout gereden en daar kwam de eiffeltoren, de Trump Tower, het gorte rad, de fonteinen. We keken nu al onze ogen uit en het was niet eens middernacht. De RV plek was vlakbij de strip en het was er warm. Het zwembad was net zo warm als een warme douche in Katwijk maar toch plonsden we erin met z'n allen. Mamma bleef eerst nog effe zitten in de camper en kon uiteindelijk opgelucht ademhalen richting tante jemina. Het was gelukt. pappa had inmiddels nieuwe Amerikaanse of toch Canadese vrienden gemaakt in het zwembad en zat heerlijk te bieren aan de pool. dat vond mamma ook een prima idee en het werd een gezellige boel. Esmee wilde toch echt shoppen na een uur of twee en greep in. Dat was maar goed ook anders hadden we nooit weggegaan. LV, here we come.

Eerst naar een shopping Outlet. Nou, de uber taxi kwam voorrijden bij onze RV plek en reed ons regelrecht in een Michael Kors winkel. Na 5 minuten hadden we 4 tassen gekocht en wilde Pappa alweer terug. Daar wilden de girls natuurlijk niets van weten en vlogen naar de volgende winkel. Het was daar een shop paradijs met leuke prijzen. Na 2 uur deden een aantal bankpassen het niet meer, wat Pappa deed besluiten om weer een uber te bellen. We gingen eten bij Peppermill op de strip. Julia was al blij en nu helemaal. Wat een te gekke tent met heerlijk eten. De gerechten waren groot en lekker en ook de familie van der Meer had trek. Alle inkopen propten we onder de tafel zodat er genoeg plek was voor alle gerechten. Nu was het tijd voor de strip en het casino. Nanna zou hier helemaal los kunnen gaan. Wij hebben er ook aan gesnuffeld en Mamma won 24 cent. Duizenden gok machines staan er in allerlei kleuren en maten. De meiden mochten alleen langslopen en niet stilstaan. Pappa heeft nog even zijn pokerface opgezet maar ook dit mocht niet baten. Het uitgegeven geld hebben we niet terug verdiend. 

Even verderop liepen we door Venetie en de fonteinen, luxe winkels, de gondels en wat al nog meer. Daarna de Mirage, parijs en New York en toen konden we niet meer. De temperatuur bleef 30 graden en Isis kreeg echt last van haar benen. Wat een stad, wat een mensen en wat een goort circus. Het kan niet gekker daar. De uber stond weer te wachtem met mark achter het stuur (het heel netjes hoe dit geregels is in Amerika) en mamma heeft in de taxebus Isis haar benen al gemasseerd. Ze kon niet meer. 

In de camper nog even nagepraat en bedacht hoe we verder konden. We kunnen namelijk niet Yosemite Park in. Onze RV plek is dicht door de branden. Dan maar wat langer op de camping die na het park is gereserveerd. Morgen eerst 6 a 7 uur rijden en dan kijken hoe erg de schade is in het park. De brandweer hier maakt overuren en gaat met groot geweld op pad. Gisteren ook in LV, ze rijden gewoon tegen het verkeer in indien nodig. Zou iets voor jou zijn Len, geen knipperlichten aan en gaan. De brandweerauto is al zo verlicht en maakt al zoveel lawaai dat niemand je over het hoofd kan zien. Ze zochten nog dames, las ik.......

In ieder geval nu naar Mono Lake en hopelijk internet.....Tante Jemina laten we achter in LV....

 

Reacties

Lenneke 31-07-2018 21:15 {{button-53827}}

Hi lieve mensen heel ver weg,

Wat is het toch leuk om jullie belevenissen te lezen. En wat schrijf je telkens weer grappig . Gaves genoeg die cappie van Kltv 2. In de berichten naar jullie zie ik wel van wie je het geërfd hebt Mar. Dat verhaal over die konijnen.... hilarisch. Uit luiigheid zelf nog nooit wat terug geschreven. Dus daar ben ik eindelijk een x. Schaam schaam. En zeker nu je mijn naam genoemd hebt. Stuur die vacature maar ff richting Katwijk . Wat hebben jullie toch weer een hoop meegemaakt en wat ben ik blij voor je dat je zelf weer een hoop hebt kunnen laten varen na 4 dagen. Gaat toch ook in de weg zitten..... :-( Wens jullie ook vandaag weer een geweldige dag met elkaar toe en ben stiekum alweer benieuwd naar het nieuwe verslag. Dikke kus uit Katwijk voor jullie alle5. Smak smak smak smak smak

oma 01-08-2018 07:16 {{button-53838}}

Hallo allemaal.gelukkig weer bericht ,als er niets is ,is dat een tegen valler ,en denk ik waarom niet wat is er aan de hand ,
maar het is al uniek elke dag een verslag te krijgen ,na zo,n lange dag .
en wat vinden die meisjes toch alles nog leuk ,en hebben nog overal zin in
dit zelfde nog eens in San Francisco,ach ,ach, arme benen,om maar niet te praten over de portemonee.
hier is het ook een spannende boel,Sem heeft de heg gemaaid,af een toe een bui ,
3 boodschappen gedaan, en straks zwemmen .
ja ooit had ik ook verhalen over konijnen ,maar die zijn dood ,de duiven vliegen uit .de katten melden zich op tijd ,en de hond heeft het warm en poedelt in het water.
nou best spannend ,vindt je niet ,en het blijft warm 24 /29 graden.
maar jullie gaan vandaag weer een park in ,yosemite national toch leuk om elke dag te zien waar jullie zijn en heen gaan ,
bericht van jans gekregen,

oma 01-08-2018 07:24 {{button-53839}}

Leest alles met veel plezier,zo ook Corrie,en als er niets komt zijn ze toch teleurgesteld
maar we vinden het allemaal een geweldige onderneming .
en nog steeds overal zin in ,zeker alsde croisant en lekkere broodjes en ook nog pannekoeken in het verschiet ligt
ik wens jullie deze dag weer een geweldige rit en hoor graag morgen hoe het is gegaan /.
liefs oma

ANNA KOESE 02-08-2018 08:31 {{button-53907}}

HALLO ALLEMAAL.!!!!!

VEEL GELEZEN WAT JULLIE BELEVEN. MAAR EEN PAAR DAGEN GEEN INFO VAN JULLIE KANT, DUS HEB IK OMA GEVRAAGD MIJ JULLIE VERSLAGEN DOOR TE MAILEN, EN DAT LUKTE WELLISWAAR,!!!
IK LOOP MEE MET JULLIE OP DE STRIP, EN GA VENETIÉ DAAR BINNEN, HEBBEN JULLIE OOK HET SCHIP MET DE PIRATEN GEZIEN.
MEIDEN MOCHTEN NIET GOKKEN??? NOU GELUKKIG MAAR HOOR, WANT IK BEN ER AAN VERSLAAFD!!!!! JA, JA,!!!
GENIET VAN ALLES, EN VEEL LIEFS UIT EEN TROPISCH BENNEBROEK.!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan