Dag 8; Monument Valley

Door Marloes Harmsen - 17-10-2017 06:46

Vanochtend reden we vroeg weg uit Cortez om op weg te gaan naar Monument Valley via Four Corners, waar de staten Arizona, Utah, Colorado en New Mexico aan elkaar grenzen. Dit punt is leuk om een keer gezien te hebben, maar een must op je Bucket list is het niet. Het is vrij toeristisch opgezet met leuke winkelkraampjes met handgemaakte souvenirs om het grenspunt heen. 

Back on the road again op weg naar Momument Valley. We staan op Gouldings Campground, een prima en nette camping, praktisch tegenover het park. We hadden een jeeptour gereserveerd en gingen hiermee het park door. Het voordeel van tour met gids is, dat je ook op plekken komt die niet toegestaan zijn voor auto's en je verhalen hoort van een native zelf.
Onze gids Jameson was een leuke vent met humor. Hij maakte grapjes en zong een Navajo Lullaby voor de groep. De Mesa's waar we langs reden hebben namen gekregen aan de hand van de vorm die het heeft. Met een beetje fantasie zie je dit erin terug. 
We waren net op tijd terug bij het uitzichtpunt voor Sunset. Dit hebben we alleen gehaald doordat Jameson op de terug nogal gas gaf. Een route die normaal 40 minuten duurt, deed hij nu in 20 minuten. Door de stofwolken scheurden we door de Valley heen en vingen we nog stukje Sunset mee. 

Reacties

Mirjam 18-10-2017 10:27 {{button-50207}}

Klinkt goed meiden, sterke maag en goede ogen; alles voor de Sunset!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan