Dag 6; Arches & dag 7; Mesa Verde

Door Marloes Harmsen - 16-10-2017 04:53

Dag 6 stond in het teken van Arches National Park. Het was lekker weer met hier een daar een koude wind. Om makkelijk te beginnen zijn we na het bezoekje aan Balanced Rock maar meteen begonnen aan de hike naar Delicate Arch. Het was weer een tocht in de categorie "buiten adem en mag ik zuurstof" , maar als je dé beroemde Delicate Arch dan bereikt, is dat toch wel even een geluksmomentje. Als echte toeristen hebben we in de rij gestaan en geposeerd onder de Arch.. Want tja, als je er dan toch bent! 

Na een paar stops bij viewpoints hebben we onze camper bij Devils Garden geparkeerd en hier Pine Tree Arch, Tunnel Arch en Landscape Arch bezocht. De hike hierheen was best te doen en staat dan ook beschreven als categorie easy. Vanaf Landscape Arch kun je nog een heel stuk verder, een hike van een zwaardere categorie. Hier zijn wij omgekeerd om nog naar het Fiery Furnace Viewpoint te gaan. Een aantal uitzichtpunten waren vanwege wegwerkzaamheden afgesloten. Vanaf vandaag tot donderdag is het park zelfs van 19:00 tot 07:00 uur gesloten vanwege werkzaamheden. Delen van het park hadden al nieuwe, goede wegen en delen waren slecht. Als het goed is zijn de wegen in het park binnenkort dus allemaal vernieuwd en goed begaanbaar!

Vandaag, dag 7, stond Mesa Verde op het programma. Dit park had ik qua grootte een beetje verkeerd ingeschat. Het was nog een flink eind rijden, voor we de Spruce Tree House, Cliff Palace en Balcony House bereikt hadden. Maar het was de rit zeker waard! Erg bijzonder om de klifwoningen waar de Native Americans van de 11de tot 13de eeuw gewoond hebben te zien. 
Wat ik ook niet wist is dat Mesa Verde door de jaren heen enorm is geteisterd door bosbranden, wat door het hele park goed zichtbaar was. Sinds het park in 1906 is opgericht is bijna 70% van het park afgebrand door droogte en door blikseminslag. 70%!! .. Dat is bizar veel! In Cortez staan we op Sundance RV Park. De camping ligt op een goede locatie in Cortez (lees; op loopafstand van de Pizzahut) en vlakbij de Walmart. De meeste campings liggen vaak buiten het stadje, dus eentje die er middenin ligt is ook wel eens leuk!

(Ps: Ik heb geprobeerd foto's toe te voegen, maar heb tot nu toe steeds foutmeldingen gekregen, maar ik blijf het proberen!)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan