Dag 21 Yellowstone - Livingston

Door MIJN - 21-08-2017 05:03

Vandaag worden we bibberend van de kou wakker. Het is 7 uur maar de op de campground is er al weer voldoende bedrijvigheid. De buren pakken hun caravan, die meer weg heeft van een huis op wielen, op. Ook wij besluiten om onze reisdag van morgen te verkorten. Het wordt morgen druk in het park omdat er een eclipse is in Amerika. Het was een geweldige belevenis om in Yellowstone te kamperen, Iets wat we echt niet gemist zouden willen hebben.

Nog wat souvenirs inslaan en het is by-by Canyon Campground. We hadden bij Glacier een route gezien die als super mooi werd bestempeld. De Beartooth scenic highway, startend bij de Noord Oost uitgang van YNP tot aan Red Lodge. We hebben de tent en 2 luchtbedden weggeven (waarom past een product na het uit de verpakking te hebben gehaald nooit weer in dezelfde verpakking?) en zijn gaan rijden. Onderweg weer bizons, impala’s, herten (midden op de weg) en eekhoorns tegengekomen. Maar helaas zoals de naam van de Highway wel doet vermoeden geen beren. Wel boven op de berg (3400 meter hoogte) een marmot gefotografeerd (denken we) en een sneeuwballen gevecht gehouden. Een mooie slingerweg, die ons deed denken aan route’s in Noorwegen, leidde ons naar Red Lodge.

Vanuit daar zijn we op zoek gegaan naar een slaapplek voor de nacht. In de buurt van Big Timber slaan we nog 1 keer af om naar prairie dogs te kijken. In het prairie dog park (de naam zegt het al) wemelt het van deze schattige beestje, die links en recht uit de grond komen schieten. En door, want we willen ook slapen vannacht. Uiteindelijk vinden we een cabin op een KOA camping nabij Livingston.We logeren in eenzelfde soort accommodatie als in Glacier. Alleen de koelkast en de magnetron ontbreekt. De kids vermaken zich nog even met de bananapeel’s (een soort driewieler waarmee je met je voeten stuurt) en wij zitten weer op de schommelstoel te genieten van alle dikke campers en caravan’s die ’s avonds nog komen en gaan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan