Dag 2 Vancouver

Door MIJN - 02-08-2017 02:16

Na een kort nachtje hebben we om half 7 een heerlijk ontbijtje gehad bij de Cora. Het was genoeg voor het ontbijt, een fruitpauze en ook direct voor de lunch.Dus de lunchtrommel met gesmeerde nutella broodjes hebben we maar thuisgelaten. Na het ontbijt stond er een fietstocht door Vancouver op het programma. Vancouver heeft speciale "bicycle lanes" en net zoveel fietsverhuurbedrijven als Amsterdam coffeeshops heeft. We kregen de tip van het hotel om de fietsen te huren bij Spokes Bike Rental. Daar kun je namelijk zogenaamde cruisers huren. Even wennen om met zo'n breed stuur te fietsen, maar het wende snel! Eerst hebben we een rondje door Stanley Park gefietst, waarbij een aantal klimmetjes best pittig waren op een fiets zonder versnellingen. Met tussenstops bij de Totempalen, vuurtorentjes en een beeldje dat leek op de Zeemeermin in Kopenhagen (achteraf bleek dit een "The Girl in the wetsuit" te zijn wat het toch minder sprookjesachtig maakt als de zeemeermin van Hans Christian Anderson). Dit "rondje"was toch al gauw 10 kilometer door het park fietsen. Wel kwamen we ook een zeearend tegen. Wat een machtige beesten zijn dit. En ze eten blijkbaar alles, want deze werd aangevallen door een kraaienfamilie die toch wel heel graag hun broertje (of zusje, want dat onderscheid was niet meer te maken) terug wouden.

Na Stanley Park verder gefiets en gezocht naar Morton Park, alwaar een kunstenaar creatief was geweest met ijzer om een aantal beelden te maken met verschillende grimazen. Maar dat park was wat minder groot dan het Stanley Park, want die beelden hebben we volledig gemist. Maar het fiesttochtje rondom de False Creek maakte dit gemis meer dan de moeite waard. Wel opletten voor paaltjes, tegenliggers op fietsen en rollerskates en voetgangers die, ook al bel je 6 keer, gewoon in het midden van het fietspad blijven lopen. Na een pittige klim over de Burrard Street Bridge diezelfde straat af gereden om op zoek te gaan naar de Saunders Steam Clock in Gastown. Toch wel een zoektocht die ons leidde door Waterstreet, een oud gezellig winkelstraatje. En daar stond de klok ineens midden op straat. De klok is beroemd omdat hij elk kwartier stoomafblaast op de melodie van de Big Ben in Londen.

We konden het niet uitstaan dat we de beelden in Morton Park hadden gemist, en we de fietsen toch nog een 2 uur tot onze beschikking hadden, hebben we toch nog een poging gewaagd. De beelden gevonden, ,maar of het de moeite waard was..... Laten we het er maar ophouden dat fietsen gezond is en we zo toch een kleine 35 km hebben gefietst door Vancouver. We hebben een goed beeld gekregen van deze dit gedeelte van de stad..

Opmerkelijk feitje. Je kan hier als fietser een snelheidsboete krijgen omdat je te hard fietst! Voor ons "getrainde" fietsers, met meer dan 20 versnellingen is het nog best lastig om op een Single speed fiets niet te snel te fietsen (15 km per uur). Gelukkig zijn we niet geflitst ;-)

Morgen gaan we op weg naar Victoria.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan