dag 16 Going to the Sun road

Door MIJN - 16-08-2017 05:03

Het was afgelopen nacht een koud nachtje (net boven het vriespunt), maar in onze cabin was het aangenaam warm. Toen ik vannacht naar het toilet ging zag ik zelfs vallende sterren. De trein ligt niet direct naast de camping, maar is ’s nachts wel goed te horen, doordat ze iedere keer toeteren.

De eekhoorntjes zijn al vroeg in de weer met het gooien van dennenappels vanuit de top van de boom. Als je niet uit kijkt dan gooien ze ook (gericht) op je….. Ze zijn al op volle kracht bezig met het aanleggen van een wintervoorraad dennenappels. Elke dennenappel wordt grondig geïnspecteerd voordat deze naar een verstopplek wordt gebracht.

We starten de dag rustig met een ontbijtje aan onze picknicktafel. We willen vandaag de “Going To The Sun Road” rijden door het Glacier National Park. Om 11 uur merken we dat het al een drukte van jewelste is in het park. We staan in de file om het park in te mogen rijden. De meeste parkeerplaatsen zijn al vol als wij aankomen. We rijden de route tot het Logan Pass Visitor Center. Het is een schitterende route die op sommige plekken best smal is. Wij vinden vooral het gedeelte tussen de “Weeping Wall” en het Logan Park Visitor Center erg mooi. Er ligt zelfs nog een beetje sneeuw!! Bij het visitor center merken we dat er gewoon geen mogelijkheid meer is om te parkeren (het geluk van de vrijgekomen parkeerplekjes raakt blijkbaar op) en daarom draaien we om en rijden dezelfde route terug naar beneden. Bij een aantal mooie uitzichtpunten maken we korte stops om foto’s te maken en even het water van een groen riviertje te voelen (best koud dat gletsjerwater…)

In West Glacier kijken we in de souvenirwinkel en rijden daarna weer terug naar de camping. Het is inmiddels weer 27 graden en dat betekent heerlijk zwemweer. Na het zwemmen spelen we nog wat basketbal en badminton en dan is het alweer tijd voor het avondeten. We eten echte Amerikaanse hotdogs die we primitief moeten opwarmen in onze waterkoker want open (kamp)vuur is op dit moment nog steeds verboden in Montana.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan