Een dagje op een speedboot en de Humpback!!

Door Fritzel - 04-06-2016 07:05

Hallo allemaal,

 

Vanmorgen lekker op tijd wakker, rond half drie en het was best nog donker dus even de krant lezen op mijn mobiel en maar weer slapen tot half zeven. Toen snel douchen en eten zoeken. Eerst koffie halen bij Tim Horton aan de overkant, er komen er veel politiemannen dus zal het wel goed zijn. En het klopt, lekkere koffie.

Daarna wandelen naar Joe's Grill. Daar toast en scrambled eggs besteld, je bent tenslotte overzee. Het ontbijt was best uitgebreid en veeeeeel!!! Als het lukt zet ik er een foto bij. Het papiergeld voelt heel apart aan en je kan er doorheen kijken. De serveerster zei dat het van plastic was en je ermee kon zwemmen en dat het niet te scheuren was, dus het 20 dollarbiljet pakt ze en scheurt het moeiteloos door midden!! Ze was enorm verbaasd en ik gaf haar nog een biljet en ook dat scheurde ze probleemloos in tweeën hihi. Dus ik gaf 2x 20 en kreeg 4x10 terug!!! Na het ontbijt voorbereiden op de boottocht naar de walvissen en Orca's. We werden opgehaald door een leuke Japanse chauffeur die Levi heet, een typisch Japanse naam! Die vertelde dat Vancouver en de omgeving behoorlijk welvarend zijn, de huizenprijs is 45% gestegen en er worden erge dure huizen gebouwd. Vaak rond de 8 ton, maar wel Canadese dollars en dat is veel goedkoper dan in euro's, dus scheelt.

Bij de boot aangekomen zei de kapitein, die in Nederland was geweest en in Vinkeveen gewoond heeft, dat we ons warm moesten aankleden dus iedereen gele jassen en ik deed ook mijn trui maar aan, dat bleek achteraf hard nodig te zijn. Toen we net nderweg waren stopte de kapitein al omdat er een Bald Eagle op een lichtbaken zat, best wel een groot beest en mooi met een jong in zijn nest. Toen verder varen met 55 km/u dus dat schiet redelijk op en na 1,5 uur kwamen we in de buurt van een humpback, walvis dus en om die boven te zien komen en uit te ademen met een 7 meter hoge "fontein" is PRACHTIG!! Met  een aantal boten volg je de humpback en steeds komt het beest op een andere klek boven en die staart blijft een mooi gezicht en imposant. Na een half uurtje namen we afscheid en de walvis maakte gelijk 3x een bommetje, nou ja tje ......

Toen op de weg terug nog meer Bald Eagles gezien en ook veel zeehonden en Stellar zeehonden gezien de Orca's waren helaas al op vakantie en dus niet gezien, en na een uur of vijf weer terug in het hotel.

Even de korte broek weer aan en een polo want het is prachtig weer geworden. Dat Vancouver een welvarende stad is zie je aan de auto's. We zaten op een terras te eten en vier Ferrari's gezien (een roze !!!!! 599) twee Lamborgini's, en drie keer een oude Corvette Singray. Veel Corvette's Z1. Een BMW i8 reed ook rond. Porsche's zijn hier net zo gewoon als een Golf bij ons, kortom, Leuk om auto's te kijken :-)

Toen we terugliepen zat er een meneer zonder een vaste baan en inkomen, denk ik, op de grond en hij had een leuk huisdier, een muis en die liep over zijn arm op en neer. Dus de conclusie was dat die meneer niet werkte als gevolg van een muisarm!!!

Tien uur lokale tijd en voor mijn gevoel vijf uur in de ochtend, dus maar weer slapen. Morgenochtend fietsen en daarna met de Armtrack naar Seattle toe, en dat ligt in Amerika.

Laterrrrrrrrrrr

Fritzel

Reacties

Marijke 04-06-2016 10:33 {{button-39233}}

Heerlijk jullie verhaal te lezen. Aanmoediging om te genieten hebben jullie niet nodig, dat lukt toch wel.
Groetjes aan Yvon.

Maurits 04-06-2016 12:27 {{button-39241}}

Topverhaal Frits! Maak er iets moois van de komende weken!

Carolien 04-06-2016 12:41 {{button-39242}}

Geweldig om te lezen! Helemaal in de 'Fritzel'-stijl! Het klinkt nu al als een geweldige belevenis allemaal 😄. Geniet ervan!!

Joyce 04-06-2016 23:06 {{button-39261}}

Wat een mooie belevenis! Nu al...

Rene 05-06-2016 20:57 {{button-39296}}

Foto's!

En arme jij! Je moet nog zoveel dagen op avontuur. Lijkt me zeer vermoeiend.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan