Amsterdam - Zürich - Vancouver

Door Fritzel - 04-06-2016 06:38

Goedemorgen en avond :-)

Het blijft een raar idee dat het hier vrijdag 3 juni rond negen uur is en bij jullie gewoon al zaterdag :-)

Even over de reis gisteren, in alle vroegte op gestaan en Nienke bracht ons naar Schiphol, tenminste ik reed heen, en op Schiphol was Nienke redelijk wakker dus kon terug rijden. We liepen gelijk goed naar Air Swiss en we hebben een E-ticket maar HOE werkt dat ook alweer??? Gelukkig was er een dame in een blauw pakje die zei paspoort erin, Nee, natuurlijk andersom en alles kwam in beeld en stoelen ook en ticket uitprinten en klaar is Kees. Zooooooo simpel :-) Toen de koffer en tassen en maximaal 23 kg mag er mee, nou met alle elektronica hield ik mijn hart vast maar slechts 14 kilo, en Yvon 13,3 kg. De eerste hindernissen waren genomen.
De douane kwam eraan en daar moest mijn elektronica langs. Mijn tas moest leeg van de meneer, maar niet alles opstarten  gelukkig. Ik had 3 plastic bakken vol, laptop, tablet, fototoestel, mobieltjes, 2 stuks en de aap. Yvon moest naar een andere rij dus ik werd al zenuwachtig :-) Ik werd gescand en een meneer vroeg mij vriendelijk of hij mij mocht fouilleren  en ik vroeg heb ik een keuze, en zo ja doet u mij maar een leuke dame, maar dat werd een NEE en ik werd betast. Toen vlug mijn plastic bakjes opwachten en alles zat er nog in :-) De tweede hindernis ook genomen. Daarna relaxen met koffie en internet. 
Het vliegen naar Zürich ging makkelijk, met zijn tweeën drie stoelen, dus een voorspoedige vlucht. In Zürich het hele Kloten vliegveld over wandelen, door de douane langs een strenge mevrouw maar ook dat ging goed en weer vliegen. Die Zwitsers zijn goed in klokken maken en alles loopt op tijd behalve de vliegtuigen. Drie kwartier vertraging en de airco deed het nog niet dus best wel warm!!! Toen we eindelijk vertrokken was het een supervlucht met zijn tweeën vier stoelen in het midden, de kortste route van 10:40 uur, en zelden zoveel eten en drinken gehad. Drie films gekeken, Spectre (leuk), The Intern (erg leuk) en The Revenant met meneer De Caprio, die man heeft 2,5 uur gesteund, gekreund, gepuft, gehuild, gevochten en een Grizzly afgemaakt en een Oscar gewonnen maar ik viel drie keer in slaap :-)
Uiteindelijk in Vancouver geland en soepel door de douane na een paar strikvragen.
Een taxi en daarvoor betaal je per wijk een vast bedrag, reuze handig. De chauffeur, een Indische meneer, belde de hele weg en dat klonk zo bekend (zoals Swapnil voor de insiders) 
Het hotel is prachtig, mooi weer en wij leefden in Nederlandse tijd en het was dus al 01:00 vrijdag terwijl het hier gewoon donderdagmiddag was, vermoeiend haha. Met koffie en snoep wakker gebleven tot half tien en toen zzzzzzzzz

Groeten Frits

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan