Tour Washington DC

Door Hans en Marian - 06-04-2016 02:58

Wat was het koud vanmorgen, dinsdag 5 april, omstreeks 05.30 uur op weg naar het badgebouw, slecht 30 meter lopen, vroor het -1C maar de harde wind maakte de gevoelstemperatuur -10C. Maar zo'n lekkere warme douche en de hete koffie zo vroeg op de ochtend was een goede start voor de 9 uur durende Tour door Washington DC.

Bij het busstation op de camping werden we om 6.45 uur ontvangen door een aardige dame (op leeftijd) die ons vertelde dat wij de enige 2 reizigers waren deze ochtend. Dus daar zat een vrouw speciaal voor ons en kwam er een touringcar aanrijden die alleen ons in 45 min naar het Union Station in Washington DC bracht. Daar stapte we over op een andere touringcar met chauffeur Bob waar we met zo'n 15 andere toeristen de Tour gingen maken door Washington DC. 

We hebben heel veel gezien in 9 uur. Het Capitol (zeg maar ons BInnenhof) een rondleiding van ruim een uur. Zeer informatief en vooral leerzaam. Geen overdreven gedoe zoals: we zijn de grootste, de beste, de snelste, etc. Daarna het Witte Huis van buiten gezien, wat enigszins tegenviel, maar natuurlijk niet gemist mocht worden. Het bezoekerscentrum van het Witte Huis was wel interessant. Vervolgens de oorlogsmonumenten van o.a marine, 2e wereldoorlog, Vietnam oorlog en Korea oorlog bezocht. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het Lincoln Memorial, het Dr. Martin Luther King Memorial en het Franklin Delano Roosevelt Memorial. 

Alle bezichtigen werden vakkundig aan elkaar gepraat door Bob, een oudere ervaren buschauffeur, die nog zichtbaar plezier had in zijn werk. Op het einde van de Tour was er dan ook een applaus en flinke tips voor zijn inzet. En dat was zeker verdiend. 

We hebben na de tour een half uur moeten wachten op onze retourrit naar de camping. Dan ervaar je de stad. Rare figuren maar ook heel veel bewaking en politie die optraden tegen zwervers die even gebruik maakte van de wachtruimte om zich op te warmen en op een bank lagen. Dat mocht dus niet en men werd verplicht te gaan zitten. It's the law!

De retourrit duurde wederom 45 minuten en ook nu waren wij de 2 enige passagiers in een grote touringcar. Ontzettend druk op de snelwegen en volgens deze buschauffeur is dit normaal. Ook het asociale gedrag van de weggebruikers, er werd gesneden en afgesneden bij de vleet. Advies van de buschauffeur: gewoon aanpassen aan dit gedrag en vooral niet te vriendelijk zijn want anders wordt je links en rechts ingehaald. Er is een speciale baan (de meest linkse van de 3,4 of 5 rijbanen) die gereserveerd is voor auto's met minimaal 2 inzittenden. Word je betrapt als je op deze rijbaan alleen rijdt dan kost je dit 6.000 dollar (zo'n 5.300 euro).

Terug op de camping een potje gekookt. Buiten zitten was er vanavond niet bij. Het gaat vannacht niet vriezen maar koud wordt het wel. Dus de tv aan met een keuze uit 60 zender via de kabel aansluiting. Veel nieuws over de voorverkiezing in de staat Wisconsin en dan vooral over de republikeinen met de strijd tussen Cruz en Trump.  Bob, de buschauffeur, stak zijn mening vandaag niet onder de busbanken: Trump is gek en zou als president een schande en drama voor de USA betekenen. Niet iedereen (maar wel de meerderheid) in de bus was het met Bob eens.

Morgen op ons gemak richting Lancaster. Een rit van 2 uur. We gaan inkopen doen. 

 

Reacties

Petra 06-04-2016 07:16 {{button-37110}}

Jullie maken zoveel mee het is goed dat jullie een dagboek bijhouden. En gelukkig hoefden jullie niet zelf te rijden. Nog heel veel plezier! En schrijf maar lekker door het is heel leuk om te lezen.

theo en loes 06-04-2016 09:51 {{button-37128}}

wat een leuke fijne en interessante reis hebben jullie gedaan vandaag en lekker niet hoeven te rijden.
en dan fijn thuis komen en lekker eten dat is toch heerlijk genieten. wij volgen nu weer elke dag jullie reis leuk hoor.
met je moeder alles goed ook de groetjes van haar. liefs van ons.

Ron en Betsy 06-04-2016 12:56 {{button-37139}}

Wat een indrukken krijgen jullie te verduren zeg, maar wel iets wat je niet zou willen missen. Als ik jullie was zou ik na de vakantie in Amerika maar een paar dagen vrij nemen om alles een plekje te geven.

Nog veel plezier.

Peet Mag 06-04-2016 13:02 {{button-37140}}

Geweldig wat een verhaal weer, zou er nu toch wel zin in hebben.....:-):-):-)
Wij gaan gewoon een rondreis in Engeland maken hihi.
Veel plezier weer en geniet van de laatste laagjes.
Liefs van de buurtjes.

Mag 06-04-2016 13:03 {{button-37141}}

Daagjes :-)

Dolly 06-04-2016 19:09 {{button-37152}}

Iedere dag weer leuk om jullie verslag te lezen. En voor jezelf ook leuk om later alles nog eens terug te lezen en opnieuw te beleven.
Nog veel plezier het laatste stuk.
Groetjes Bert en Dolly

Bert&Francis 07-04-2016 08:35 {{button-37163}}

Weer bedankt voor het aansprekende verslag. Volgens mij beleven jullie heel veel vakanties in één grote vakantie.
Kijken alweer uit naar het volgende verslag

Stella 07-04-2016 10:42 {{button-37166}}

Jeetje wat een energieke vakantie en wat doen en zien jullie veel. Leuk om dit allemaal te lezen. Geniet van de rest van de reis. Groet, Stella

anneke sebel 07-04-2016 15:18 {{button-37171}}

Nou klinkt allemaal heel indrukwekkend, staat bij mij ook nog wel op het verlanglijstje.
En jullie hebben alle seizoenen meegemaakt van t..k...e tot bontmuts.
dag dag
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan