Blue Ridge Parkway deel 2

Door Hans en Marian - 02-04-2016 02:36

Blue Ridge Parkway deel 2

Vanmorgen, vrijdag 1 april, om 9.00 vertrokken van de prachtige camping 'Mama Gertie's'. Nog even persoonlijk afscheid genomen en onze waardering uitgesproken bij  de receptie van deze camping.

Afgelopen nacht was het minder spannend dan de tv ons deed geloven, in ieder geval geen tornado's of zwaar onweer. We waren er wel in gaan geloven omdat men hier het weer verslaat als ware het een spannende voetbalwedstrijd. 

Vervolgens boodschappen en getankt bij de lokale supermarktketen Ingles. Heel groot assortiment en veel verse groenten. De wagen volgegooid met benzine voor zo' n 40 eurocent per liter. Dat is nog eens met plezier tanken. 

Omdat de Blue Ridge Parkway voor een klein gedeelte afgesloten was, vanwege reparatie aan een tunnel, moesten we de Highway 80 nemen. Gewoon een eenbaansweg en dan ook smal maar door een prachtig gebied met veel groen en waterpartijen en een stuwmeer, Duurde daardoor wel langer maar we hebben geen haast.

Eenmaal op de Blue Ridge Parkway was het weer genieten van de mooie natuur en de uitzichten op de bergen en dalen. Omdat het nu geen helder weer was werden de wolkenpartijen ook interssant. We reden zelfs regelmatig door de mist vanwege laaghangende bewolking. 

We hebben herten, kalkoenen, veel verschillende (roof)vogels en andere kleine dieren gezien onderweg. Helaas nog geen zwarte beren. Die laten zich niet zien en verblijven ver van mensen verwijderd in de bergen. 

Tijdens een stop lang gesproken met een man uit deze omgeving. Hij vertelde dat het nu erg rustig is op deze route. In de zomer is het file rijden en staan de parkeerplaatsen bij de uitzichtplaatsen overvol waardoor je daar niet kan stoppen om te genieten van het uitzicht. Hij wilde natuurlijk ook van alles over ons weten en over Europa. Hij was verbaasd dat Brussel niet zo ver van Amsterdam ligt en de afstanden veel korter zijn dan hij gewend is. Hier heeft men een heel andere kijk op 'afstanden' dan wij hebben.

Na zo'n 7 uur onderweg te zijn geweest kwamen we aan op de camping in Fancy Gap in de staat Virginia. Een goede camping met een mooie plek. Na het eten ging de fik er weer in, met een glaasje. Trouwens best al druk op de camping waarschijnlijk omdat het weekend is. Amerikanen gedragen zich keurig. 

We zijn nu precies op de helft van de Blue Ridge Parkway, dus morgen wederom een mooie rit. We hebben voldoende eten/drinken aan boord en de tank is gevuld, dus we kunnen er tegenaan. 

Helaas lukt het niet om foto's te plaatsen. Daarvoor is het WiFi signaal niet sterk genoeg op de meeste campings.

Aan Theo en Loes: als het goed is ontvangen jullie weer berichten.

Groeten, Hans en Marian.

Reacties

Lieke Lempens Lamot 02-04-2016 11:32 {{button-36975}}

Wat een leuk verhaal weer, heerlijk om te lezen. Het is net of we het zelf ook beleven.

Goede reis nog met heel veel mooie plekjes.

Groetjes en fijn weekend.
Peter en Lieke

Peet Mag 02-04-2016 20:01 {{button-36992}}

Weer een leuk verhaal, buurtjes. We moeten strakjes gewoon afkicken.:-):-):-)
Goede reis en weer veel plezier.
Groetjessssss

Bert&Francis 02-04-2016 20:37 {{button-36994}}

Je verhaal is al levendig genoeg m.a.w. foto's er bij zijn leuk maar zoals je het beschrijft hebben wij er wel plaatjes bij.
Geniet van jullie trip en die beer komt nog wel

diny 02-04-2016 21:08 {{button-36995}}

dank je voor de mail.
hartstikke leuk om mee te genieten.
of we er zelf bij zijn.
geniet nog maar lang van alles om jullie heen.
en thuis zien we de foto,s
wel liefs tante Diny
en oom Cor

anneke sebel 02-04-2016 21:18 {{button-36996}}

Nou weer een prachtige rit, en gelukkig bleef het slechte weer uit.

En gezellig zo bij een kampvuurtje
met een glaasje.....

loes en theo 03-04-2016 09:31 {{button-37001}}

Hoi eindelijk weer bericht van jullie fijn hoor dan kunnen we weer genieten van jullie avontuur. je moeder komt van de week bij ons en dan zal ze ook alles beleven wat een reis zeg wat zien jullie veel en ook fijn dat alles goed gaat.liefs van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan