Elvis is (not) alive. Memphis Tennessee .

Door Hans en Marian - 26-03-2016 03:54

Vanmorgen om 08.30 uur vertrokken vanuit Nashville. Campground Two Rivers was een goede camping met prima voorzieningen en aardige mensen. Ondanks het vroege tijdstip geen file's en we schoten lekker op. Nashville uit was het direct groen en heuvels, vergelijkbaar met de Ardennen maar dan veel dunner bevolkt. Tijdens deze rit van zo'n 370 km de eerste 3 herten gespot, die stonden te grazen in een wei langs de bosrand. Het reed in ieder geval relax met zo'n 100 km per uur op de cruise control en de muziek van een country zender op de radio. 

Onderweg boodschappen gedaan bij een Walmart. Wederom zo'n enorme supermarkt waar we elkaar natuurlijk weer kwijt raakte en het daardoor langer duurde dan verwacht. Maar wat maakt het uit: het is vakantie.

De afslag op de interstate naar Graceland gemist waardoor we een alternatieve route van Garmin kregen aangeboden door een zeer slechte wijk. Dit hadden wij niet verwacht en aan de verbaasde blikken van de bewoners zij ook niet. Het omrijden duurde maar 5 minuten maar dan t5 lange minuten. 

 Graceland ligt in een buitenwijk van Memphis, naast het vliegveld. De camping is direct naast de parkeerplaats van Graceland. We werden wederom vriendelijk ontvangen op deze camping en kregen een mooie plek naast het zwembad tegen het 'bos' aan. Vanaf onze plek is het 5 minuten wandelen naar de entree van Graceland. Alles is Elvis en na het kopen van de tickets is het aansluiten in de rij. Dit wachten duurde toch nog zo'n 30 minuten waarna we met een busje naar het landgoed werden gereden, een ritje van nog geen 5 minuten. Het is dat het stoplicht op rood stond anders had het ritje 2 minuten geduurd.

De rondleiding op Graceland was echt leuk en informatief. Van een normale jongen (eigenlijk een kansloos bestaan) de King! Natuurlijk veel fans gezien die Graceland als een soort bedevaarttocht beleven. Die namen alles in zich op. Alles bij elkaar heeft deze tour toch zo'n 3 uur geduurd. Na ieder onderdeel kwamen we, heel toevallig, uit in een souvenierwinkel. Ook wij hebben dan toch de verleiding van het kopen van souveniers niet kunnen weerstaan. Echter niet een pak van Elvis van 20.000 gekocht anders zou alsnog 'Elvis alive'  zijn geweest. We 'left the building' en terug naar de camper. 

Een Amerikaan op de camping vertelde dat het buiten de camping niet zo veilig is. HIj moest zijn pistool afgeven bij de supermarkt en toen hij dit weigerde (omdat hij principieel zijn wapen niet afgeeft) mocht hij de supermarkt niet in. Overigens hebben wij tot op heden niemand met een wapen gezien. Die worden dus onder de kleding gedragen (nemen wij aan).

Morgen, zaterdag 26 maart, gaan we de natuur in richting  the Great Smoky Mountains. Dus landelijke wegen en vanaf zondag de bergen in. Hier kijken we zeker naar uit. 

Reacties

Peet Mag 26-03-2016 07:33 {{button-36772}}

Nou wat kinderachtig zeg, kopen jullie niet eens pak van 20.000 dollar......:-):-):-)
In ieder geval weer een prachtig verhaal.....
Groetjes vanuit een zonnig Zoetermeer.

Nel 26-03-2016 19:50 {{button-36781}}

Zo dat is gaaf zeg naar Elvis geen pak gekocht
Misschien toch moeten kopen ( je komt er niet meer )
Ha ha ha morgen lekker wandelen ook heerlijk om te doen
Doeiiiiiiii

Lieke Lempens Lamot 26-03-2016 21:50 {{button-36782}}

Leuk hoor dit lezen, wij zijn er ook geweest en de route die jullie gaan rijden is erg gaaf. Smoky Mountains is erg mooi er hangt over de watertjes een mist. Veel plezier nog. Groetjes van ons.

Debbie 27-03-2016 08:09 {{button-36784}}

T lijkt me toch n belevenis....graceland ...gaaf hoor xx

Dolly 27-03-2016 12:27 {{button-36787}}

Prachtige reis Marian. Zal wel fantastisch zijn in de bergen.Geniet verder
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan