Blue Ridge Parkway deel 3

Door Hans en Marian - 03-04-2016 12:53

Blue Ridge Parkway deel 3

Vanmorgen om even over 9.00 uur begonnen aan het 3e deel van de route over de Blue Ridge Parkway (BRP). Bij de receptie van de camping gevraagd om onze volgende camping te reserveren. Dat zou men doen. Het was enorm helder maar wel koud vergeleken met de voorgaande dagen. Bij vertrek van de camping was het zo'n. 9 graden en bij aankomst bij de volgende camping zo'n 17 graden. 

Door het heldere weer ver uitzicht en hiervan mooie foto's gemaakt. In tegenstelling tot de voorgaande dagen was de weg minder bochtig en was het minder klimmen en dalen. De 45 ml (72 km) haalde we dan ook met de camper met gemak. Wederom rustig op de weg en veel dieren onderweg gespot zoals: herten, kalkoenen,  roofvogels, gieren, eekhoorns en fazanten (tenminste dat namen wij aan). Een enkel dier heeft het bij het oversteken van de weg de overkant helaas niet gehaald.

In de stad Roanoke boodschappen gedaan bij een Kroger supermarkt. We waren op weg naar de camper getuige van een enorme aanrijding tussen 2 personenauto's. Veel ellende met politie, ziekenauto's en brandweer. Wel bijzonder snel (binnen een paar minuten) alle hulpdiensten aanwezig. Gelukkig is dit soort ellende ons tot op heden bespaard gebleven. 

Tijdens het tanken aangesproken door een oudere man die ons tips gaf wat wel/niet te gaan zien. Hier wonen alleen maar aardige mensen, was zijn verhaal. Als we onvriendelijke mensen tegen zouden komen dan kwamen die niet uit dit gebied. 

Terug op de BRP een traject van zo'n 20 km waarbij de weg bovenop de berg lag. Dus aan beide zijden de Vallei. Heel mooi. Hier zijn vanaf 1730 de 1e pioniers (Schotten, Ieren en Duitsers) vanuit New York naar Alabama doorheen getrokken. Met een beetje fantasie zagen wij de huifkarren rijden door de vallei. Ze volgden het pad van de Indianen. 

Na wederom een fantastische rit reden we even voor 4 uur in de middag de KOA camping in Monroe op. Ergens moet er op de lange oprit naar de camping een verklikker zijn ingegraven in de weg want toen we bij de entree waren werden we opgewacht door de eigenaresse die pontificaal midden op de weg stond en ons een stop teken gaf. De reservering van de vorige camping had men ontvangen dus het inchecken was snel voor elkaar. 

Hier is het wederom genieten van de vogels en de rust. Veel wind en het koelt vanavond af tot het vriespunt. De watertank is leeg, zodat het niet kan bevriezen (voor de zekerheid) en we slapen vanavond met de verwarming aan. Morgen het laatste gedeelte van de Blue Ridge Parkway. Daarna richting Washington DC. 

Fijne avond of ochtend. Tot morgen.

Reacties

Thea en Wim 03-04-2016 16:04 {{button-37010}}

Brrrr koud om le lezen, maar jullie zijn doorgewinterde mensen hihihi. Ik zie richmond op de kaart staan, zijn wij ook geweest. Hier is het vandaag heerlijk weer, zijn een beetje in de tuin aan het klooien geweest. Doe Obama de groetjes als je bj het witte huis bent. En de doe de Kennedy's de groeten op Arlington.
Goede reis weer en we wachten de volgende weer af.


Groetjes Wim en Thea

Peet Mag 03-04-2016 16:31 {{button-37011}}

Sjonge Sjonge.....wij zijn toch erg benieuwd weer naar de film / foto's.
Dat wordt weer een Amerikaanse avond buurtjes, met lekkere big hotdogs of hamburgers.
Het idee al mmmmmmmmm :-):-):-):-):-):-)
Nou zoals gewoonlijk, veel plezier.

Liefs Mag en Peet.

anneke sebel 03-04-2016 17:13 {{button-37012}}

Nou jullie gaan voorspoedig en genoeg te zien en te beleven.

Wij hebben hier een heerlijke voorjaarsdag te pakken dus ook lekker..

Nel 03-04-2016 17:14 {{button-37013}}

Wat hebben jullie toch een verschillend weer dan koud heel koud of lekker warm dat geef de room aan deze camping reis
Nu maar naar het lekkere weer gaan
Nou geniet maar grt nel

Nel 03-04-2016 17:15 {{button-37014}}

Super super zo reis

Betsy en Ron 03-04-2016 19:54 {{button-37019}}

Een land met vele gezichten en voor ieder wat wils lijkt mij. In ieder geval weer genoeg te beleven en over het algemeen fijne ervaringen. Geniet ervan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan