2 april - Longhorns en cowboys

Door Klaas & Nanda Knobbe - 03-04-2016 02:50

De wekker gaat, op tijd eruit, richting Dallas/Forth Worth. We rijden met 2 auto's, wij moeten onze huurauto droppen en J&I moeten ook weer terug naar huis. Onderweg drinken we koffie en wisselen we van auto. In Forth Worth is een historische route waarlangs vee gedreven wordt door cowboys. Dit is inmiddels een hele show geworden die 2 keer per dag opgevoerd wordt. Om hier te komen moeten we downtown FW. Nou dat is al heel spannend. Deze plaats wordt een voorstad van Dallas genoemd maar is zelf ook enorm groot. Je merkt echt dat je in het oude gedeelte komt, een stuk zelfs met klinkers in plaats an asfalt. Parkeren, uitstappen en we lopen door de straat die straks afgezet wordt. 

Een aantal cowboys in vol ornaat komen we voorbij, verderop staat de postkoets, en lieftallige dames lopen door de straat. Even later wordt het publiek opgezweept om yee-haw te roepen. Klaas is in training geweest en die weet hoe het moet. Daar komen de koeien. Longhorns, joekels van hoorns sommigen wel meer dan 75 cm lang aan elke kant. Cowboys te paard ernaast. Indrukwekkend. Alleen jammer dat Johannes zegt dat deze beesten eruit zien alsof ze verdoofd zijn, ze hoeven echt niet opgejaagd te worden, ze kennen het rondje wat ze moeten lopen. Erg leuk om mee te maken. 

Na afloop een echte gun fight, met goede en kwade mannen.  Hartstikke nep maar wel om te lachen. Als we terug lopen naar de auto slaat ineens zoon Tjibbe de arm om zijn Mem heen. Hj haalt ons op en vertelt hoe we naar zijn huis moeten rijden, nog een half uur te gaan. Dat is dus in dezelfde woonplaats! Bij de familie is er een warm welkom. Lunch staat klaar en we gaan het huis bekijken. Prachtig in een mooie rustige wijk.  Het is heerlijk weer en we hebben. Veel te praten dus de tijd is snel voorbij. 

We gaan de huurauto terugbrengen en J&I zullen ons naar het hotel brengen. Oeps...geen goede afspraak gemaakt en we raken elkaar kwijt. Gelukkig maken ze dit soort situaties bij de huurauto's wel vaker mee. Johannes vindt ons weer en we gaan samen eten. Daarna naar het hotel en we nemen afscheid van onze geweldige gastheer/vrouw.  Joannes en Ietje BEDANKT!

Reacties

Ietje 03-04-2016 04:19 {{button-37000}}

Hele fijne tijd gehad met broer en schoonzus and wensen hun een hele fijne tijd toe hier in de USA. Waren 6.15 thuis wat niet tegen viel. Wel stil nu thuis!!

Tinus enAnnie 03-04-2016 13:10 {{button-37008}}

Dag familie....
Nu het avontuur tegemoet!
Geweldig als dit zo te combineren is!
Veilige kilometers en veel plezier.
Wij schuivelen hier voorzichtig het voorjaar in en breiden onze leefruimte ook vaker uit naar de achtertuin. Zelfs "Betty" heeft de wintermuts opgeruimd!
Groeten uit Balk

Teatske 05-04-2016 21:46 {{button-37104}}

Mmm bij die 'koffie onderweg' moet ik gelijk aan die grote koffie's denken die wij toen haalden en gewoon 2 bekers met zijn allen deelden! Doen jullie dat ook? ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan