Berenjacht

Door Ed en Jolanda Bakker - 05-06-2016 09:02

Weer een dag voorbij! Nu gaat het echt heel snel. Nog maar een weekje! En nog zoveel te beleven!

Vandaag toch nog maar even een auto gehuurd. Je bent wat sneller in de bergen en het is makkelijker wanneer je wildlife tegenkomt. Het is ons vandaag weer gelukt om een beer te spotten.
Wij zijn vanmorgen eerst naar de Brandywine Falls gereden. Hierdoor passeerden wij het Whistler Olympic Park met de skischans en de Biatlonbaan. Het leek ons leuk om daar eens een kijkje te nemen. Een mooie weg richting de mountains. En ja hoor! Langs de weg zat mevrouw of meneer beer rustig gras te eten. Het gras was behoorlijk hoog en ik zag m net op het laatste moment. Gierende remmen, in zn achteruit en daar zat hij/zij. Een middelgrote zwarte beer. Ze keek even op en ging rustig verder met eten. Helaas weer niet echt goed op de foto gekregen omdat het gras zo hoog was en ik moest filmen. Maar goed, ook hier geldt weer "het bewijs is er". Dat gaf ons goede hoop, misschien volgen er meer. Toen wij bij de ingang van het park aankwamen stond er een bord dat de weg was afgesloten. Eigenwijs als we zijn, zijn wij gewoon doorgereden. Mede omdat ook de (vele) wielrenners doorreden. Zo konden wij tot het einde doorrijden naar het Olympische Park, maar geen beren meer op de weg gezien.

Vanaf het park zijn wij naar de watervallen doorgereden. Na een korte wandeling komen wij weer bij de volgende waterval aan. Hierbij moesten wij wel een onbewaakte spoorlijn oversteken. Om veilig over te steken moet je wel weten of het veilig is. Dus leer ik van Ed dat je de trein kan horen aankomen door je oor op het spoor te leggen! Niets gehoord, dus oversteken maar. Door naar de Brandewine Falls. Wat kan ik anders zeggen dan prachtig! Iedere waterval is weer anders maar het blijft een mooie ervaring. Waar blijft dat water vandaan komen. Het zou toch een keer moeten ophouden zou je denken. De sneeuw is bijna verdwenen maar het water blijft stromen. Na de nodige foto's een route langs verschillende meren gereden en maar hopen dat je nog wat wildlife tegenkomt. Tussen de middag de lunch op de campground genuttigd in de zon. De temperaturen zijn inmiddels opgelopen tot 30c. Lekker warm!!! Na de lunch is onze jacht doorgegaan. Wij hebben een schitterende route gereden bij Pemberton door de alpenweiden en de bossen. Veel borden gezien met waarschuwingen dat wij ons nu op grizzly grondgebied bevinden en dat we niet mogen schieten op de elk, moose en de grizzly maar wij hebben geen beest kunnen ontdekken. Misschien is het ook wel te warm voor ze. De temperaturen zijn inmiddels opgelopen tot 32c. Gek genoeg is het hier om 16.00 uur het heetste moment van de dag! Daarna koelt het af naar  9c morgenochtend vroeg. Als afsluiter van de dag hebben wij heerlijk gegeten in het dorp. Het was er gezellig druk. De halve marathon was net afgelopen. Iedereen was binnen. Na het eten de calorieën er weer afgelopen naar de camping. Die Ed, zijn voetjes hebben het zwaar te voortduren deze vakantie. Wij hebben al vele kilometers afgelegd. Zou hij t misschien nog een keer leuk gaan vinden?

Morgenochtend verlaten wij weer vroeg Whistler en rijden naar Clearwater. Qua kilometers niet zo ver weg maar deze weg neemt een hoop tijd in beslag. Wij wachten af! Inmiddels heb ik ook nog wat foto's in ons eigen fotoalbum kunnen zetten. Het begin is er!

Reacties

frans 08-06-2016 10:24 {{button-39408}}

mooie foto's veel plezier nog
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan