Vancouver

Door Ed en Jolanda Bakker - 03-06-2016 14:56

Wij zijn verliefd op Vancouver!!! Ik was vergeten hoe leuk deze stad is. Natuurlijk is er wel wat veranderd in bijna 20 jaar. Gisteren hebben wij de huurauto opgehaald en zijn in de omgeving gaan toeren. Nu blijkt dat wij lopend naar de mall kunnen lopen. Die ligt gewoon achter onze camping, nog geen 5 min. lopen. Spik splinter nieuw en redelijk groot!!! Wat een straf. Ik weet wel waar ik 's avonds te vinden ben, whahaha. Wij staan hier echt perfect! Naast de Lion Gate Bridge, dus dichtbij downtown, bushalte voor de deur, de mall aan de achterzijde, 10 min. van t strand en de mountains binnen handbereik. Bovendien heeft de campground ook nog eens alle voorzieningen. Het enige nadeel is dat je vrij dicht op elkaar staat, maar dat  went ook snel genoeg. En als het druk is, zoals nu, is het internet alleen erg traag, maar goed ook daar zijn ze er niet de enige in. Het is tenslotte vakantie maar we zijn erg verwend met alles.

Goed, Vancouver, wat een heerlijke stad! Wij zijn gisteren begonnen in North Vancouver, de mountains in.  Wat een schitterende buurt is dit geworden. 20 jaar geleden lag het er nog wat verpaupert bij, maar nu is het een mooi deel met schitterende huizen en een hele gezellige hoofdstraat met leuke winkeltjes en restaurantjes. We zijn eerst naar het puntje van Vancouver gereden, het Lighthouse Park. Een korte maar pittige wandeling door het het regenwoud brengt ons naar de vuurtoren. Deze zie je niet echt goed maar je hebt een prachtig zicht op Vancouver! Prachtig zo wandelen door een bos met mega hoge bomen en varens. Onderweg nog spechten gespot die ik helaas niet op de foto heb gekregen. Ik was natuurlijk weer te langzaam of zij te snel weg. Dat krijg je als je de perfecte foto wilt hebben. Alles of niets!  Na het uit hijgen en de nodige liters water naar Cyprus Provincial Park gereden. Met deze route krijg je een mooi overzicht op Vancouver. Boven loopt er een kabelbaan voor het winterseizoen. Ook hier kun je weer schitterende trails lopen! Het was niet helemaal helder weer om Vancouver goed in beeld te krijgen, maar het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op naar 20c dus wat wil je nog meer. Hierna naar Grouse Mountain gereden. Onderweg passeren wij Capilano Suspension Bridge maar die slaan wij over omdat wij deze al eerder hebben gelopen en vrijdag een andere brug willen lopen. Verder doorgereden naar Grouse Mountain. Ik dacht dat je hier ook een mooi uitzicht over Vancouver zou hebben maar dat viel even tegen. Hiervoor moet je weer met de kabelbaan naar boven. Wij hebben dit even overwogen, maar daar is het dan ook bij gebleven. Het is van beide niet onze hobby om in de kabelbaan te zitten en we hebben al een mooi uitzicht over Vancouver gehad dus ..... omdraaien en weer naar beneden rijden. Op de terugweg rijden wij nog even de parkeerplaats op van de Revelstoke Dam. Deze is eigenlijk afgesloten maar wij willen toch eigenlijk even kijken. Maar goed dat wij dat gedaan hebben. Hoezo afgesloten??? Je kunt gewoon de trail naar de dam lopen! Geen idee waarom ze die borden hebben geplaatst. Wij hebben niet kunnen ontdekken :-).  
Inmiddels begint het een beetje te spetteren. Goed weer om voor de laatste keer in de outlet te shoppen. Helaas was het een buiten outlet, wat wij hier overigens niet hadden verwacht, en het was opgehouden met zachtjes regen! Nou vind ik shoppen heel leuk maar dit gaat me te ver! No way dat ik met dit weer de winkels ga aflopen.  En het hield niet meer op.  Het stukje van de supermarkt naar de auto was al soppen! Handig als je de paraplu's in de camper laat liggen! Fijne avond verder en tot morgen!

02-06-2016
Het regent, het regent, de campers worden nat! Whahaha, met getik naar bed gegaan en met getik wakker worden. Het is een rustgevend geluid maar nu is het genoeg. Ik begrijp nu waarom het hier zo groen is! Zon en regen, dan groeit alles wat harder en beter. Het is vannacht met bakken uit de lucht gekomen. Er kwam geen eind aan. Gelukkig werd het rond 07.00 uur weer droog en twee uurtjes later brak de lucht en kwam het zonnetje langzaam door. Vandaag downtown in. Omdat de outlet dicht tegen de stad aan ligt (airport) rijden wij daar eerst even naar toe. Het is niet zo'n grote dus zijn wij er snel doorheen. Volgende stop Gastown en het Outlook Center. Wat een gezellige wijk om doorheen te wandelen. Veel restaurantjes en winkeltjes maar de gaslantarens met de hanging baskets eraan maken het af. Het valt ons trouwens op dat er hier niet veel zwervers rondlopen. Buiten de stad al helemaal niet. Doorgelopen naar het Outlook Center. Wat een feest. Met een buitenlift omhoog!!! En allebei hoogtevrees, hahaha. Ed staat tegen de achterwand geplakt en ik ben stoer!!! Ik heb met de Go Pro gefilmd, een Tena momentje :-)!!!! De medepassagiers hadden er lol om. Ik begrijp dat niet, whahaha. Boven aangekomen heb ik met moeite Ed uit die lift kunnen krijgen. Die heb ik op een kruk ergens achtergelaten en ik ben zelf, held als ik ben, met mijn camera en Go Pro het rondje gaan lopen. Moet toch mijn geld eruit halen, niet waar! Ik heb Ed nog maar niets over morgen verteld. Dat wordt nog een heel avontuur!!! Wij gaan dan weer grenzen verleggen kan ik al verklappen!  De rest van de middag hebben wij nog even heerlijk van het zonnetje genoten. Heerlijk! Morgen verlaten wij Vancouver en rijden naar Whistler maar we komen hier zeker terug! 

De foto's volgen zsm. Internet is te langzaam! 

Reacties

Monique MINImo 03-06-2016 19:47 {{button-39203}}

Jammer dussssss
Nog even geduld voor de foto's
En krijgen we ook je mooie filmpje met de GO PRO te zien ????
Want als je medereizigers lol hebben begrijp je dat wij ZEKERS ook even smakelijk willen lachen 😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan