Golden

Door Ed en Jolanda Bakker - 30-05-2016 14:55
 

Soms plan je iets en loopt het heel anders dan je denkt. Zo ook gisteren. Met een zonnetje weggereden uit Banff richting Golden. Het is een korte rit waar wij de hele dag voor uittrekken omdat er genoeg te zien is. De eerste 80 km kunnen we doorrijden  omdat wij dit stuk, langs de Bow Valley Parkway en Lake Louise, vrijdag al bezocht hebben. Net even Lake Louise sla je af naar het Yoho N.P. en rij je over de Kicking Horse Pass British Columbia in. Dit ging veel sneller dan wij hadden verwacht en waren wij er overheen. Geen borden, geen aanwijzigingen niets. Wij waren, voor wij het wisten, bij de Spiral Tunnels. Wel onderweg nog een zwarte beer gespot. Helaas niet op de foto vast kunnen leggen. De stop bij de Spiral Tunnels was ook niet benoemingswaardig. Het is een mooi uitzicht maar door de hoge bomen zie je de tunnels niet meer. Je moet maar, net als met het wildlife, het geluk hebben dat er een trein passeert. Dan zie je pas waar deze tunnels voor staan. De volgende stop is voor Wapta Lake. Helaas is de afslag nog gesloten. Daarna volgen de Takakkaw Falls. Ook de Yoho Valley Road is voor een groot deel, richting de Falls, is nog gesloten. Dat ging niet echt lekker. Wel nog even bij de Cathedral, langs de Kicking Horse River koffie gedronken.   

Door naar Field. Wanneer je dit dorp wilt bezoeken kun je het beste de camper op de parkeerplaats van het Visitor Center zetten. Onze camper kwam er maar net door heen. Het dorp is te klein om de wagen te parkeren. Het is een schattig dorpje met een historie en oude kleine huisjes maar weinig voorzieningen. Nog even een bezoek gebracht aan het Visitor Center. 

Daarna door naar Emerald Lake en de Natural Bridge. Gelukkig was deze weg wel open. Eerst naar Emerald Lake gereden. Een schittert turquoise blauw meer waar je een heerlijke wandeling rond het meer kan maken of een kano kan huren. Helaas krijg ik Ed geen kano meer in na onze laatste kanotocht hier in Canada. Ik had de omgeving wel vanaf het water willen zien. Het is nog wel erg koud (8c) maar het zonnetje schijnt lekker en door het lopen wordt je vanzelf warm. Na de wandeling door naar de Natural Bridge. Dit natuurverschijnsel is geweldig! Wat een geweld aan water! Erg mooi! Helaas weer jammer dat er toch nog mensen zijn dit foto's met zichzelf erop willen maken. Levensgevaarlijk en een belemmering voor de schoonheid van de natuur. Men maakt meer kapot dan zij zich realiseren. Jammer! Dit zal in het hoogseizoen overigens niet worden toegelaten hoop ik! Dat vraagt om ongelukken! Gelukkig kan ik de mensen op de foto's wegpoetsen!

Na dit spektakel door naar het volgende uitstapje. De hoodoos. Ook deze afslag is nog steeds afgesloten. Op vakantie in het voorjaar heeft vele voordelen maar dit zijn dan weer de nadelen hiervan.  Dan begint het ook nog eens te regenen. Dit waren niet de voorspellingen! Op naar de volgende stop. De Wapta Falls. Deze afslag was wel open maar let op!!!! Als je vanaf Banff naar Golden rijdt is er geen!!!! afslag naar de Wapta Falls. Je moet doorrijden naar de eerst volgende afslag, dan een paar km terug richting Field.  De weg naar de Wapta Falls is onverhard en met (ingereden) gravel. Deze weg mogen wij eigenlijk niet rijden maar wij kunnen niet meer keren dus moeten we wel doorrijden. Ed werd hier niet echt blij van. Aan het einde van de weg ligt een kleine parkeerplaats. Helaas regent het ook nog eens erg hard en de trail naar de Falls is ongeveer 5 km. Dit gaat m, ook zelfs voor mij, niet worden. Dan maar eerst lunchen, hopende dat het zou gaan opklaren. Helaas! Dan maar direct door naar Golden. Het laatste stuk naar Golden is overigens heel mooi. Veel bochtenwerk! GoPro aan en filmen. Golden is een leuk klein dorpje met genoeg plekken om te bezichtigen. Wij hebben het verder rustig aan gedaan de rest van de dag. We staan op een leuke plek langs de rivier en het spoor. In de namiddag nog een wandeling naar het dorp gemaakt. Hout gehaald voor de firepit. Worst warm gemaakt (onze Hollanse Canadees is weer in zn element) en eten maar. 

Mensen die niet van geluid houden moeten hier vooral niet op deze camping gaan staan. Je hoort op deze plek alleen de rivier, maar eens in de zoveel tijd passeert er een trein. En niet zo maar een trein! Het zijn niet de treinen die wij in Nederland kennen. Als er een langs komt kun je een paar minuten! genieten! Omdat ze zo lang zijn (vaak meer dan 100 wagons) en in de bergen rijden sukkelen ze langs. 's Nachts rijden ze minder. Met een paar oordoppen in, zoals ik altijd doe, kom je rustig de nacht door. Wij hebben heerlijk geslapen! 

Reacties

Marijke 01-06-2016 11:13 {{button-39127}}

Wat een leuke verhalen weer Jo. Volop genieten dus. Volgende keer de snowboots mee😅 Groetjes uit een ZONNIG Almere

Jo 01-06-2016 15:54 {{button-39140}}

En bedant Marijke! Smeer het er maar in 😏! Ik zeg maar zo.... Wij gaan voor de natuur👌🏻, de zon is meegenomen. Wij halen het wel in als wij thuis zijn! 😎😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan