Eindelijk weer een update

Door Ed en Jolanda Bakker - 01-06-2016 14:31

29-5

Wakker worden met getik op het dak. Nee, niet weer regen! Helaas, maar waar. Het is niet anders. Ach, een troost, het is zondag, wat kan het schelen. Rustig beginnen met de dag. We lopen toch in een uur in met de tijdzone. Eerst een lekkere warme douche, daarna een uitgebreid ontbijt. Wij rijden rond 10.00 uur van de camping richting Revelstoke. Afwachten wat we onderweg te zien krijgen. Slechts enkele kilometers buiten Golden begint het Glacier N.P.  Onze eerste stop is bij de Rogers Pass. De pass is nu een National Historic Site. Erg leuk om even naar binnen te gaan en door het museum te lopen. Hier vindt je alles over de spoorweggeschiedenis door de mountains en de totstandkoming van de nationale parken.  
Vanaf de Rogers Pass door naar de Loop Brook Trail. Gesloten. Ja hoor, ook in dit gebied is nog niet alles voor het publiek open. De sneeuw is weg, dus wij denken dat ze de beren met hun jong nog even wat rust gunnen. We zijn tenslotte in Bear Country!  Door en proberen het nogmaals bij de Hemlock Grove trail. Deze is gelukkig wel open. Wij lopen hier een (kort) wandelpad op een boardwalk door het regenwoud. 
Hierna proberen we de Skunk Cabbage Trail. Deze hebben wij helemaal niet kunnen vinden. Vreemd. Net als gisteren wordt het wel aangegeven maar is het bord naar de ingang weg, of wij hebben het allebei over het hoofd gezien, wat natuurlijk onmogelijk is :-). Onderweg hebben we nog wat buien maar als wij in Revelstoke aankomen dan komt t weer met bakken naar beneden. Ook vandaag dus weer lekker op tijd op de camping. Helaas is het weer niet beter geworden en hebben wij vandaag verder niets gedaan. Lekker chillen. 's Avonds lekker de bbq aan. Barbecuen in de regen heeft ook wel wat. Het enige minpuntje in deze camper is de toilet. Mensen wat is die hoog. Ik moet bijna springen om op de bril te kunnen zitten en als ik dan zit voelen mijn voetjes de vloer niet meer :-(. Zelfs voor Ed is deze toilet ook hoog, dat wil toch wel wat zeggen!  Verder is het heerlijk om op deze manier te camperen. Wat een luxe! Nu lekker slapen! Hopen dat het morgen beter wordt! Welterusten!

30-5

Yes, het zonnetje schijnt en de lucht breekt. Het beloofd een mooie dag te worden! We gaan vandaag op pad en de omgeving hier verkennen. Na het ontbijt naar de Meadoos to the sky gereden. Het ligt in het ?....  N.P. En we hebben geluk! Terwijl Ed 5 min. geleden zegt dat hier geen beren zijn omdat ze gewonen vuilnis bakken gebruiken op de campground, draaien we de bocht om en zien een zwarte beer over de weg lopen. Meteen in de remmen natuurlijk en foto's maken. Het beest ziet ons en gaat er als een haas vandoor. Jammer maar ik heb m kunnen vastleggen! Bij de ingang van het park kregen wij te horen dat de weg nog niet helemaal open is gegeven. Er ligt nog sneeuw op de top. De geplande wandeling gaat dus helaas niet door. We mogen tot ongeveer de helft de berg op. De lucht is helder dus we krijgen mooie uitzichten over Revelstoke te zien. Hier genoten onder het genot van een kop koffie. Toch wel handig je hotel mee onderweg :-). Hierna door gereden naar de Revelstoke Dam. Daar zijn we het Visitor Center ingelopen en hebben we een tour gelopen en een film gezien over de aanbouw van de 5e turbine. Erg interssant! Na deze attractie zijn wij doorgereden naar het skigebied van Revelstoke met een kabelbaan. We besluiten deze niet in te gaan maar te genieten van het mooie weer en zijn hierna teruggereden naar de campground om de middag in de zon te zitten. Lekker hoor! Even een klein kleurtje oppikken. 
Aan het einde van de middag zijn wij naar het dorp gelopen om daar wat te gaan eten. Gelukkig liggen de camping op loopafstand (tussen de 2 en 5 km) en is dat vaak een leuke wandeling. Goed om de calorieën te verbranden, whahaha! We hebben in een vrij modern restaurant, die goed stond aangeschreven, gegeten "Zalas". Het eten was goed maar de sfeer kon beter. Het was er erg donker, gelukkig zaten wij bij een raam zodat wij ons eten zagen, sfeerloos en ze hadden de radio! aan. Dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt. En het was echt geen goedkoop familie restaurant! Maar goed, wij hebben een heerlijke steak gegeten en daar gaat het om.

Morgen op weg naar Vancouver! Geen idee hoe het internet is daar.
Ik heb overigens net van Tioga te horen gekregen dat de foto's niet meer op de server staan. Deze zal ik er dus afhalen. Wanneer jullie onze foto's willen zijn kan dat alleen op onze eigen website! Deze site hou ik altijd als eerste bij ons daar vinden jullie ook ons verslag. Tot de volgende blog!

http://edenjolandabakker.webklik.nl/page/canada-2016

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan