Wild kamperen

Door Arthur Smetsers - 21-09-2015 17:49

Donderdag 17 september

Schitterende route naar Bryce Canyon National Park. Prima kampeerplek voor twee nachten gevonden bij Ruby's Inn RV Campground. Full HookUp plaats.

Na aankomst om ca 14.00 uur, met de gratis shuttlebus - bushalte bij de camping -  het park in. Een antilope gezien, maar helaas niet op de foto kunnen zetten. Uitgestapt bij Bricepoint en over de "rim" ( de rand van de kloof ) gelopen naar Sunsetpoint. Brice Canyon van bovenaf ontdekt, marvelous anderhalf uur sightseeing. Het was lekker weer, zo'n 70 graden. Oh ja, Fahrenheit, dus 21 Celsius.

Met de shuttle terug naar de camping en lekker maaltje pasta met kip, paprika en knoflook, en saus uit een potje, tegen alle regels van pasta de la mamma in.

Vroeg het kot in, het was akelig koud aan het worden. Door de kou ook een slechte nacht gehad, jeetje wat was het koud. Lepeltjelepeltje hielp niet echt. 's-Morgens bleek dat het +1 was geweest.

Vrijdag 18 september

Een nieuwe dag met nieuwe ontdekkingen. Bij het visitorcenter film over het ontstaan van Bryce bekeken. Daarna met de shuttle naar SunsetPoint, om af te dalen via de Navajoloop de Canyon in en via Queensgarden naar SunrisePoint. Wat je daar in de canyon allemaal ziet, je houdt niet op met fotograferen, de ene ontdekking na de ander. Volgens Ellen had deze fantasiewereld verzonnen kunnen zijn door Tolkien en hij zou er dan ook nog een Bricetaal bij bedacht hebben. Het was een echt stijle afdaling tussen de Hoodoos in, en uiteraard een hele steile klim om weer terug te komen bij SunrisePoint totaal hoogteverschil van ca 351 meter overbrugd.

"Een geologische droomwereld van kleurrijke en surrealistische rotspieken, natuurlijke bruggen en bogen, hachelijk balancerende steenklompen en panoramische rotsvensters, uitgesneden in de zachte kalksteenrotsen van het uitgestrekte plateau"

Bovenstaande tekst is trouwens gejat uit de reisgids die we van Nikie hebben meegekregen.

Weer terug op de camping mootje zalm, met tomatensalade en frites uit de oven. Met de nodige extra voorzieningen weer naar bed, want het beloofde weer een koude nacht te worden.

 

Zaterdag 19 september

 

Met de camper Brice Canyon in  en alle uitzichtpunten vanaf RainbowPoint bekeken die de shuttle niet aandoet.

Daarna de weg vervolgd via Route 12 naar Capitol Reef NP. Zoals we inmiddels wel gewend zijn een hele leuke route met verschillende landschappen die passeren. Na Escalante aangelegd bij een Koffeehouse named KIVA. Zó idyllisch verscholen achter een rotspartij, met een onverharde toegangsweg vol grote gaten, onverwacht superleuk lunchcafé. Ze verhuren ook nog een Kottage. De moeite waard om te onthouden, een belevenis apart.

Op weg naar Campground Fuitta in Capitol Reef ....... wat denk je vol. Verder alles in de buurt vol dus met zo'n 10 andere Campers in de buurt wild gekampeerd. Paar mijl zelfde weg terug en direct na aanduiding 73mile, rechts de onverharde weg op. Donker, stil, beetje eng misschien ..... welnee, brood met een gebakken eitje, kiwi toe en lekker slapen.

Reacties

Arthur 21-09-2015 21:05 {{button-35878}}

Leuk weer gr marloesxx

Anneke Hoornsman 21-09-2015 21:08 {{button-35880}}

Geweldig ,
Wat indrukwekkend om dit allemaal te zien .
Echtpaar Smetsers , Wild parkeren ...!

Wie had dat gedacht . Top hoor !










Nikie 21-09-2015 21:37 {{button-35882}}

Klinkt toch een beetje spannend dat wild kamperen... heerlijk om jullie zo te volgen en herinneringen komen boven drijven!

Geniet! Kus van ons

Belske 22-09-2015 15:23 {{button-35902}}

Jullie vallen van de ene verbazing in de andere, zo te lezen. Nou met 10 campers wild kamperen, zal een grote bende zijn...toch niet al te wild!
Liefs zusje, kusje voor beiden.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan