Nou nou dat is me een end!

Door Arthur Smetsers - 07-09-2015 05:12

 

Zaterdag 5 september

5.30 uur gaat de wekker, maar we waren er al uit, nerveus misschien .......

Gelukkig kun je altijd op Meindert bouwen, toch net na half acht maar even gebeld, je weet maar nooit, je kan je toch verslapen, het is net een echt mens. "Ik kom er aan hoor Tuur". Ik wist het, je kan altijd op hem rekenen.

Op Schiphol koffers ingecheckt en lekker bakje koffie met een saucijzenbroodje bij La Place gedronken. Afscheid genomen van Meindert en wij door de douane. Even door de taxfree winkels. Dat viel wel tegen, dacht dat het er veel meer waren.

Vlak bij de gate voor het eerst nog bij Starbucks een "kleine" cappuccino gedronken, veel te veel, maar goed van smaak.

We verlaten Europa met AirCanada, vliegend over Manchester, Dublin en dan de grote plas, water ....... veel water. Via Gloria Ridge en de Labrador Sea het vaste land van Canada bereikt. Tijdens de vlucht hebben we "genoten" van een pastamaaltijd - om vergissingen te voorkomen geen foto toegevoegd - met een lekker glaasje wijn erbij.

Beetje lezen, kleine uiltjes knappen, beetje heen en weer gelopen, staan, hanging  around, praatje pot met andere reizigers en ook gewoon veel zitten.

Time files, want ineens sta je dan om 14.00 uur plaatselijke tijd op Toronto Pearson AirPort in een dikke rij voor de Amerikaanse paspoortcontrole. Aan de Amerikaanen lag het niet hoor, die waren met twee man om meer dan 100 passagiers af te handelen, vragen, vingerafdrukken, foto, stempels etc. Daarna nog de bagage controle, scannen, schoenen en riem uit, zakken leeg, fouilleren en gaan met die banaan. 

Op naar de gate, want zoveel tijd was er nu ineens niet meer. 16.00 uur boarden om te kunne vliegen om 16.30 uur. 10 minuten wachten op reizigers die nog in de rij stonden voor grenscontrole, 20 minuten wachten om de bagage van die mensen uit het ruim te halen en uiteindelijk vliegen we om 17.00 uur.

Ja hoor, San Francisco, het is inmiddels 19.30 uur plaatselijke tijd, dus drie uur vroeger dan Toronto en 9 uur vroeger dan Nederland. Dollars gepind, naar de taxi's en snel naar hotel Buena Vista Motor Inn voor $ 55,- inclusief tip. Aardige chauffeur uit Birma, die vertelde wat we allemaal moesten gaan zien. Totaal een dag van bijna 23 uur, dus potje pissen en naar bedje toe.

Reacties

meindert en froukje 07-09-2015 11:55 {{button-35235}}

Lieve Arthur en Ellen,
De kop is eraf,het grote avontuur is begonnen.
Leuk om jullie op deze manier te volgen.
Geniet en goeie reis.
Lieve groetjes van ons

Anneke en George 07-09-2015 13:06 {{button-35237}}

Fijn dat de reis goed is verlopen. Perfect om zo mee te kunnen genieten van jullie reis. Geniet ervan

Groetjes Anneke en George

Remco en Elsbeth 07-09-2015 16:11 {{button-35241}}

Jullie zijn er, nu even bijkomen en dat genieten van het grote avontuur.

Liefs Remco en Els

anneke en egbert 07-09-2015 18:18 {{button-35243}}

Hi vrienden heeeeerrrrlijk bekend om deze start al te lezen, SF is een geweldige stad met heeeeel veeeeel mogelijkheden. DUS BENUTTEN succes en gauw tot horens dikke knuf wij.

Daní en Yoram 08-09-2015 05:06 {{button-35253}}

Lieve pap en mam!

Wij zijn blij dat jullie goed zijn aangekomen.. Heel erg veel plezier en doe voorzichtig!!
Volop genieten van dit geweldige avontuur.

Heel veel liefs van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan