Sainte Catherine De La Jacques Cartier, Québec

Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier Quebec Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier is een prachtig plaatsje net buiten het stedelijk gebied, maar niet al te afgelegen. Je kunt hier in alle rust genieten van de flora en fauna, de prachtige rivier en schitterende landschappen. De stad is gescheiden in een noordelijk en een zuidelijk deel door de Jacques-Cartierrivier. Verder is Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier is de toegangspoort naar het Duchesnay Ecological Reserve, een groot bosgebied aan Lac St-Joseph.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Jacques-Cartierrivier

Deze rivier, die dwars door het stadje loopt, biedt meer dan alleen prachtige natuur. De rivier heeft een zeer goede waterkwaliteit, waardoor de Atlantische zalm weer in dit gebied kan leven. De rivier is uitstekend geschikt om te vissen op forel en zalm, maar biedt ook andere recreatieve mogelijkheden, zoals kanoën en kajakken.

Anne-Hébert Social and Cultural Centre

In dit centrum worden allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder voorstellingen en tentoonstellingen.

Duchesnay Station

Een groot terrein waar je aan verschillende outdooractiviteiten kunt deelnemen, zoals zwemmen, kanoën, fietsen, skiën, schaatsen en rijden met een hondenslee of een sneeuwscooter. Bovendien kun je er ook met behulp van verschillende touwen en andere hulpmiddelen in boomtoppen klimmen. Een andere attractie is het Super Wooden Labyrinth, een houten doolhof dat lijkt op een fort uit het wilde westen. In de winter kun je er ook een nachtje logeren in het ijshotel, dat jaarlijks bij Duchesnay Station wordt gebouwd.

Ijshotel

Het beroemde ijshotel bevat onder andere verschillende gastkamers, cafés, kunstgalerijen en zelfs een trouwkapel. Je kunt een tour krijgen door het hotel en als je goed tegen de kou bestand bent kun je er ook een kamer huren. Elke kamer is anders en in sommige kamers brandt een haardvuur. De bedden zijn (uiteraard) gemaakt van ijs, waarop een dik schuimen matras, een fleecedeken en een dikke slaapzak ligt.

Tyst Trädgård

Een Scandinavisch complex waar je kunt genieten van verschillende baden, sauna's en therapieën.

Omgeving

Duchesnay Ecological Reserve

Het Duchesnay Ecological Reserve is een schitterend ecologisch natuurpark in de omgeving van Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier. Hier kun je unieke inheemse flora en fauna ontdekken. Het is mogelijk  om deel te nemen aan een berentocht, waarbij je kunt zien hoe de zwarte beer in zijn natuurlijke omgeving leeft.

Vervoer

Het openbaar vervoer in de regio is in handen van Transport Collectif de La Jacques-Cartier (TCJC). Je kunt met shuttles en bussen reizen naar Quebéc en zes kleine gemeenten binnen de regio.

Feiten

Provincie Quebec
Regio La Jacques-Cartier
Oppervlakte 121 km²
Hoogte 116 meter
Inwoners 6.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier heeft een gematigd landklimaat met redelijk warme zomers en strenge winters. De gemiddelde maximumtemperaturen in de zomer liggen rond de 23 graden, terwijl het in de winter, met name in januari, flink kan vriezen en sneeuwen.

Geschiedenis

Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier  werd gesticht op 1 juli 1855. Het stadje met de lange naam is vernoemd naar een adellijke vrouw uit Nouvelle-France met een nog langere naam: Catherine Nau de La Boissière et de Fossambault. Nouvelle-France was de naam van het Franse koloniale gebied in Noord-Amerika in de periode van 1524 tot 1763. De gehele huidige provincie Québec behoorde toen tot dit gebied en viel onder Frans bewind. Door deze koloniale geschiedenis is de officiële voertaal in Sainte-Catherine-de-la-Jaques-Cartier Frans.

Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!