Rogers Centre, Toronto

rogers centre toronto Het Rogers Centre (voorheen SkyDome) is een multifunctioneel stadion in Toronto. Het is de thuisbasis van de honkbalclub Toronto Blue Jays en de Canadian footballclub Toronto Argonauts. Het stadion ligt naast de CN Tower en samen karakteriseren ze de skyline van Toronto. Het Rogers Centre werd geopend op 3 juni 1989 en was toen het eerste stadion met een volledig beweegbaar dak. Circa 200 dagen per jaar vinden er evenementen plaats in het Rogers Centre. Jaarlijks bezoeken ongeveer 3,5 miljoen bezoekers het stadion.

Bezienswaardigheden

Rondom het stadion

In en rondom het Rogers Centre zijn verschillende kunstwerken te zien. Het meest in het oog springende kunstwerk is The Audience, van Michael Snow. Zoals de naam al onthult, worden er fans uitgebeeld die een typisch stadiontafereel tonen. Deze fans begroeten de bezoekers bij de ingangen aan de noordoost- en noordwestzijde van het stadion. Je vindt het Rogers Centre aan de Blue Jays Way, tussen Bremner Boulevard en Front Street West.

Rogers Centre Toronto

Rogers Centre Tour

Het Rogers Centre staat in de top drie van meest bezochte toeristische attracties in Toronto. Om het stadion te verkennen, kun je deelnemen aan de Rogers Centre Tour Experience. Je neemt dan een kijkje achter de schermen van het stadion en leert hoe dat zich kan transformeren van honkbal- tot football stadion en hoe het stadion kan worden omgetoverd tot concertzaal of evenementenhal. De tour duurt ongeveer een uur en brengt je ook langs de perskamer en de luxe ruimtes. Kaartjes kun je online kopen of bij de ingang van het stadion. Als het dak van het stadion open is, heb je een bijzonder uitzicht op de CN Tower die naast het stadion staat.

Rogers Centre

Wedstrijd

Het meest voor de hand liggende bezoek aan het Rogers Centre is het bijwonen van een honkbal- of football wedstrijd. Dat is een typisch Amerikaanse belevenis, compleet met popcorn, grote bekers frisdrank en opzwepende muziek tussen de speelhelften door. Als je naar een wedstrijd wil, controleer dan of je vooraf kaarten moet kopen.

Rogers Centre, Toronto

Geschiedenis

SkyDome

Het Rogers Centre werd ontworpen door architect Roderick Robby. Het stadion werd geopend op 3 juni 1989 en heette toen officieel 'SkyDome'. Het stadion was het eerste met een volledig beweegbaar dak. In de loop der jaren won het Rogers centre meerdere prijzen, zoals de Stadion van het Jaar-award. In 1997 waren er maar liefst 302 evenementen; dat was een nieuw record voor het stadion. Met de diversiteit aan evenementen is dit stadion een van de drukst bezochte attracties van Toronto. Jaarlijks schijnen ruim 3,5 miljoen gasten het stadion te bezoeken.

rogers centre toronto

Kunstwerken

In de loop der jaren werden diverse kunstwerken aan het stadion toegevoegd. Bijvoorbeeld The Audience van Michael Snow en The Art of the Possible van Mimi Gellman. Deze laatste is een sculptuur van staal en glas die een ode vormt aan de oprichters van het stadion. Ook werd een galerij opgericht die de baseballgeschiedenis toont. In de loop der jaren vonden veel evenementen in het stadion plaats.

Toen het SkyDome in februari 2005 werd gekocht door Rogers Communications Inc., veranderde de naam in het huidige 'Rogers Centre'. Het stadion is sterk gerenoveerd, zo werd het rolstoelvriendelijker en werden er nieuwe eetgelegenheden toegevoegd die de cultuur van de stad weerspiegelen.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan