Mississauga, Ontario

Mississauga Ontario Mississauga is een multiculturele stad in het zuiden van de Canadese provincie Ontario. Mississauga ligt tegen Toronto aan en wordt daarom wel eens als voorstad gezien. Desondanks heeft de plaats veel moois te bieden. Veel bezoekers waarderen de haven, met haar rooddakige vuurtoren. Liefhebbers van natuur kunnen een bezoek brengen aan Rattray Marsh Conservation Area, Jack Darling Memorial Park, Lake Aquitaine Park en Erindale Park. Wie liever cultuur snuift, kan terecht bij de Art Gallery of Mississauga, of een reis terug in de tijd maken in Benares Historic House en het Bradley Museum. Deze stad is een bezoek waard vanwege de prachtige architectuur, de parken aan Lakefront en de levendige multiculturele buurten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Parken

Rondom Mississauga zijn meer dan 522 parken met ruim 220 kilometer aan wandelpaden. Parken die regelmatig worden bezocht door toeristen, zijn Rattray Marsh Conservation Area, Jack Darling Memorial Park, Lake Aquitane Park en Erindale Park.  

Winkelen

Of je nu een koopje wil scoren bij Dixie Outlet Mall of de nieuwste mode wil binnenhalen in Square One Shopping Centre, Mississauga is een prima plek voor wie graag zijn pinpas laat wapperen om nieuwe spulletjes mee naar huis te nemen. Square One is het grootste winkelcentrum van Mississauga, het winkelaanbod varieert van schoenenwinkels tot accessoiresboetiekjes, elektronicazaken en cosmeticawinkels.  

Musea

In Mississauga zijn drie musea. In het Bradley Museum ontdek je hoe het leven eruit zag in de negentiende en twintigste eeuw. Begin je bezoek in het bezoekerscentrum in de cottage genaamd The Anchorage. In het Benares Historic House leeft 160 jaar geschiedenis; er leefden vier generaties van de Harris- en Sayers-families. Het Leslie Log House, tot slot, is een huis uit 1826 waar ooit John Leslie en zijn vrouw Esther Beatty woonden.

Haven

Net buiten het stadscentrum vind je Port Credit, de haven van Mississauga. Je hebt er uitzicht op de boten die in het water dobberen. In Port Credit Village kun je winkelen, dineren en genieten van de oude stadssfeer.   

Kunst en cultuur

Voor kunst en cultuur kun je in Mississauga terecht op verschillende plaatsen. In de gratis toegankelijke Art Gallery of Mississauga (tegenover Square One) kun je terecht om naar kunstwerken te kijken en je creatieve ideeën te delen met andere kunstzinnigen. Andere opties zijn de Gallery for Emerging Young Arists en het Laidlaw Hall & Galleria, onderdeel van het Living Arts Centre. 

Omgeving

Toronto

 Direct aan Lake Ontario ligt Toronto, de grootste stad van Canada. Het heeft een prachtige skyline, met als (letterlijke) hoogtepunt de CN Tower. Diverse bouwstijlen en de multiculturele Neighbourhoods creëren samen het bijzondere karakter. Toronto is een walhalla voor liefhebbers van goede restaurants, musicals, musea en kunstgalerieën. 

Niagara Falls

 Niagara Falls is de benaming van drie watervallen langs de internationale grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen in de Niagara-rivier vormen een indrukwekkend watergeweld en worden tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend. De grootste waterval is de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls) kleiner zijn de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied. Je kunt heel gemakkelijk naar de overkant wandelen om de watervallen vanuit een ander perspectief te bekijken. Aan zowel de Canadese als de Amerikaanse zijde zijn voorzieningen, attracties en uitkijktorens. Een aanrader is een boottocht met de Maid of the Mist naar de voet van de watervallen. De boot vertrekt ieder kwartier vanaf beide kanten. 

Geschiedenis

Een van de allereerste volkeren die de Credit River Valley bewoonden, werden 'Mississaugas' genoemd - naar een stam die oorspronkelijk rond Lake Huron woonde. Rond 1805 leefden er verschillende etniciteiten rondom het huidige Mississauga, waaronder de Clarkson, Cooksville, Dixie, Erindale, Port Credit, Sheridan en Summerville. Dit gebied werd op 2 augustus 1805 gekocht door de stad Toronto.   In 1820 werd een tweede aankoop verricht betreft de grond van Mississauga, met als gevolg dat er nieuwe nederzettingen werden gevestigd. Dat leidde ertoe dat de traditionele volkeren verplaatst moesten worden, ze werden in 1847 verdreven naar een reservaat in de Grand River Valley. Met uitzondering van de kleine dorpjes, werd de meeste grond van Mississauga gebruikt als landbouwgrond, waar voornamelijk groenten en fruit verbouwd werden. De bewoners van de stad Toronto reisden af naar Mississauga om daar de verbouwde groenten en fruit te gaan plukken.

De stad en naam 'Mississauga' worden door veel Canadezen in verband gebracht met de grote spoorramp, die plaatsvond op 10 november 1997. Er ontspoorde toen een goederentrein met explosieven en giftige chemicaliën. Er was verhitting ontstaan in een wagon, waardoor er een aantal wielen van de trein vielen en er een enorme vuurbal ontstond. Wegens de vrijgekomen giftige stoffen werden er meer dan 250.000 mensen geëvacueerd uit de stad. Deze evacuatie staat bekend als een van de grootste evacuaties ooit.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan