Liverpool, Nova Scotia

Liverpool, Nova Scotia Langs de kust van Nova Scotia aan de oever van de Mersey-rivier ligt het pittoreske plaatsje Liverpool. De oorspronkelijke bewoners, de Mi'kmaq, noemden het plaatsje Ogomkigeak dat 'droge zanderige plaats' betekent. De majestueuze koloniale huizen herinneren aan haar rijke geschiedenis.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Musea

In het Rossignol Cultural Centre kom je alles te weten over de Mi'kmaq, de oorspronkelijke bewoners van Liverpool. Het Hank Snow Home Town Museum is gevestigd in het oude Canadese treinstation en is een eerbetoon aan de legendarische Canadese countryzanger Hank Snow. "Hank, The Yodeling Ranger" bracht maar liefst 140 albums uit. In het museum vind je lp's, een collectie kunstvoorwerpen en andere memorabilia over de geschiedenis van de Canadese country muziek. Het Sherman Hines Museum of Photography & Galleries vertelt over de geschiedenis van de fotografie.

Indianen

Fort Point Lighthouse Park

Als je langs de prachtige kustlijn slentert, kom je onderweg witte zandstranden en vuurtorens tegen. Bij het Fort Point Lighthouse Park vertelt de zoon van de vorige vuurtorenwachter je graag over zijn herinneringen en de geschiedenis van Liverpool.

Fort Point Lighthouse

Kejimkujik Seaside

In het binnenland van Nova Scotia ligt Kejimkujik National Park. Een half uur ten zuiden van Liverpool ligt een ander parkdeel: Kejimkujik Seaside. Wandel hier de Harbour Rocks Trail (5,2 km) door een dicht bos en over zandstranden naar de Harbour Rocks, ruwe rotsen voor de kust waar in de zomer honderden zeehonden liggen te zonnen. De andere route bij Seaside is de Port Joli Head Trail (8,7 km), die via een ruwe kustlijn weer uitkomt bij het beginpunt op de parkeerplaats.

Kejimkujik National Park
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!