Liverpool, Nova Scotia

Liverpool, Nova Scotia Langs de kust van Nova Scotia aan de oever van de Mersey-rivier ligt het pittoreske plaatsje Liverpool. De oorspronkelijke bewoners, de Mi'kmaq, noemden het plaatsje Ogomkigeak dat 'droge zanderige plaats' betekent. De majestueuze koloniale huizen herinneren aan haar rijke geschiedenis.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Musea: Indianen In het Rossignol Cultural Centre kom je alles te weten over de Mi'kmaq, de oorspronkelijke bewoners van Liverpool. Het Hank Snow Home Town Museum is gevestigd in het oude Canadese treinstation en is een eerbetoon aan de legendarische Canadese countryzanger Hank Snow. "Hank, The Yodeling Ranger" bracht maar liefst 140 albums uit. In het museum vind je lp's, een collectie kunstvoorwerpen en andere memorabilia over de geschiedenis van de Canadese country muziek. Het Sherman Hines Museum of Photography & Galleries vertelt over de geschiedenis van de fotografie.

Fort Point Lighthouse Park: Fort Point Lighthouse Als je langs de prachtige kustlijn slentert, kom je onderweg witte zandstranden en vuurtorens tegen. Bij het Fort Point Lighthouse Park vertelt de zoon van de vorige vuurtorenwachter je graag over zijn herinneringen en de geschiedenis van Liverpool.

Kejimkujik Seaside: Kejimkujik National Park In het binnenland van Nova Scotia ligt Kejimkujik National Park. Een half uur ten zuiden van Liverpool ligt een ander parkdeel: Kejimkujik Seaside. Wandel hier de Harbour Rocks Trail (5,2 km) door een dicht bos en over zandstranden naar de Harbour Rocks, ruwe rotsen voor de kust waar in de zomer honderden zeehonden liggen te zonnen. De andere route bij Seaside is de Port Joli Head Trail (8,7 km), die via een ruwe kustlijn weer uitkomt bij het beginpunt op de parkeerplaats.

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!