Economy, Nova Scotia

Economy, Nova Scotia ligt aan een landtong in het Minas Basin. Economy is opgedeeld in Upper en Lower Economy. Economy ligt in de Fundy-regio, waar eb en vloed een grote rol spelen. De omgeving wordt gedomineerd door ruige kusten, watervallen en mooie kustroutes. In het Cobequid Interpretation Centre kun je terecht voor informatie over wandelroutes en activiteiten in de omgeving. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cobequid Interpretation Centre

In dit bezoekerscentrum vind je informatie over de omgeving. Foto’s, films en tentoonstellingen vertellen je alles over de geologie, geschiedenis en cultuur van deze regio: de West Colchester Area. Het Cobequid Interpretation Centre is gevestigd in een observatietoren uit de Tweede Wereldoorlog. In dit informatiecentrum kun je veel informatie krijgen over mooie wandelroutes in de omgeving van Economy.

Bezoekerscentrum

Economy Falls

Deze prachtige watervallen zijn zeker een bezoek waard. Je kunt ze bereiken via diverse wandelroutes. Zo start de Economy Falls Trail (7,5 km retour) aan de River Philip Road. Een routekaart krijg je in het Cobequid Interpretation Centre in Economy. Een andere mooie route is de Devil's Bend Trail (6,5 km). De route loopt langs de Economy-rivier en uitzichtpunten op zandstenen kliffen. Je wandelt naar een trap die je naar de watervallen leidt.

Economy Falls

Cobequid Escarpment Trail

Geoefende wandelaars kunnen deze wandelroute van ongeveer 5 kilometer volgen. Je loopt vanaf de Economy Falls Trail naar de brug over de Economy-rivier. Je loopt met de stroming mee tot je een steile stenen trap tegenkomt. Deze voert naar een uitzichtpunt. Je kunt dezelfde route terug lopen of via stepping stones de rivier oversteken. Je kunt dan terug bij de River Philip Road. Houd goed de bewegwijzering in de gaten, zodat je niet per ongeluk op de wandelroute van achttien kilometer komt.

Cobequid, Nova Scotia

Omgeving

Parrsboro

Vanuit Economy is het een half uur rijden in westelijke richting tot je Parrsboro bereikt. Deze plaats staat bekend om de versteende beenderen en pootafdrukken die er zijn gevonden, van onder meer dinosaurussen, vissen en haaien. De meeste historische wonderen vind je in het Fundy Geological Museum in Parssboro. Je kunt een rondleiding volgen naar deze locatie, maar je kunt vanuit Parrsboro ook een rondvaart maken naar de Fundy Bay. 

Parrsboro Nova Scotia

Truro

Rijd je vanuit Economy een uur richting het oosten, dan kom je terecht bij Truro. Deze plaats is leuk om te bezoeken vanwege de tidal bore. Deze getijdengolf overspoelt tweemaal per dag de oevers van de Salmon-rivier, wat een bijzonder schouwspel oplevert. Ook mooi zijn de Joseph Howe Falls. In droge perioden kan de waterval (gedeeltelijk) opgedroogd zijn.

Truro

That Dutchmen's Farm

Voor de mensen met heimwee is dit The Place to be! Upper Economy zelf stelt niet veel voor, maar de Dutchmen's Farm is leuk om te bezoeken. Deze kaasboerderij wordt sinds 1980 gerund door de Familie van den Hoek, oorspronkelijk uit Soest. Je kunt er kaas proeven en er is een echte Hollandse haard met klompen ervoor.

That Dutchmens Farm
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan