Parrsboro, Nova Scotia

Annapolis Valley Nova Scotia Miljoenen jaren geleden leefden er rond Parrsboro dinosaurussen en curieuze insectachtigen. Het Fundy Geological Museum stelt de meeste en oudste dinosaurusbotten van heel Canada tentoon. Daarnaast kom je fossielen tegen van onder andere reuzelibellen, historische kikkers en een insect zo groot als een honkbalknuppel...

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fundy Geological Museum

Hier vind je de oudste dinosaurusbotten die in Canada gevonden werden. Ook vind je er fossielen van reuzelibellen en andere bijzondere dieren. Daarnaast is er aandacht voor mineralen en bijzondere steensoorten die door de getijdenstroom van de Fundy Bay werden blootgelegd. 

Parrsboro Nova Scotia

Cape Chignecto Provincial Park

Vanuit Parrsboro is het bijna anderhalf uur rijden naar Cape Chignecto Provincial Park. Hier torenen kliffen 180 meter boven de Fundy Bay uit. Cape Chignecto is het best te omschrijven als wildernispark. Er is 29 kilometer aan ongerepte kustlijn, er zijn diepe valleien, grotten, zeldzame planten en bossen. Daarnaast is er ruim veertig kilometer aan wandelpaden, die vooral geschikt zijn voor dag-hikes. De paden worden uitdagender naarmate je verder van het bezoekerscentrum verwijderd raakt. Een mooie, populaire route loopt van Seal Cove naar Eatonville. Deze route is 6 kilometer en bied je mooie uitzichten over ravijnen, ook leer je meer over de geschiedenis. Een meer uitdagende wandeling is de weg van Big Bald naar Seal Cove: deze route bied je prachtige uitzichten op de kustlijn en is 9,1 kilometer lang. In het park zijn enkele (kleine) campings en kleine slaapcabines. In het park kun je ook kajakken (Refugee Cove/Seal Cove). 

Parrsboro Nova Scotia

Raven Head Wilderness Area

Dit wildernisgebied ligt een klein uur rijden ten noordwesten van Parrsboro. De Raven Head Wilderness Area beschermt zesendertig kilometer aan ongerepte kust langs de Fundy Bay. Je ziet er fossielen kliffen, grotten, stranden, moerasland en kustbossen. Het gebied is geschikt voor outdooractiviteiten zoals sportvissen, hiken, kanoën en er wordt zelfs gejaagd. Het gebied is nog niet zo lang tot wildernis verklaard en daarom zijn er niet veel uitgestippelde wandelroutes.  

Parrsboro Nova Scotia
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan