Rocky Harbour, Newfoundland & Labrador

Rocky Harbour Newfoundland Rocky Harbour ligt aan de westkust van Newfoundland en wordt omringd door het Gros Morne National Park. Het park is rijk aan beboste bergen, zandstranden, watervallen, zoetwaterfjorden en kleurrijke vissersdorpen. Een van die vissersdorpen is Rocky Harbour. Breng een bezoek aan de vuurtorens in de buurt of trek de natuur in. In de omgeving kun je heerlijke wandelingen maken, op zoek naar wildlife en kamperen aan zee. Een boottocht behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Gros Morne National Park: Gros Morne, Newfoundland Dé attractie van Rocky Harbour is waarschijnlijk het Gros Morne National Park. Het park krijgt vorm dankzij de bergtoppen van de Long Range. De hoogste berg is Gros Morne, het park is hiernaar vernoemd. Naast bergen en rotsachtig landschap vind je er meertjes, zandstranden en wandelroutes. Het bezoekerscentrum van het park ligt vlak bij Rocky Harbour. Hier kun je meer informatie krijgen over het park en mogelijke activiteiten. 

Lobster Cove Head Lighthouse: Rocky Harbour Newfoundland Wie aan Oost-Canada denkt, denkt aan vuurtorens. En terecht, want je vindt er de mooiste exemplaren. Lobster Cove Head Lighthouse is er een van. De witte vuurtoren ligt op een rotsachtige kaap, vijf minuten rijden vanaf Rocky Harbour. Wil je de afstand te voet afleggen, dan ben je ongeveer vijftig minuten onderweg.

Shallow Bay Beach: Dit eenvoudige zandstrand strekt zich enkele kilometers uit langs de baai. Het strand is populair bij wandelaars, maar ook mensen die houden van kajakken, snorkelen of duiken kunnen hier terecht.  

Omgeving

Omgeving Corner Brook, Newfoundland Corner Brook: Corner Brook is prachtig gelegen aan de mond van de Humber-rivier. Corner Brook is de grootste stad van de regio. Corner Brook herbergt diverse bezienswaardigheden, zoals het Captain James Cook National Historic Site. De nabijgelegen Marble Mountain is perfect voor een mooie wandeltocht, in de winter is het een populair wintersportoord. 

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!