Cow Head, Newfoundland & Labrador

Gros Morne National Park Cow Head Aan de westkust van Newfoundland ligt het plaatsje Cow Head. Het kleine plaatsje is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Gros Morne National Park, waar het in feite deel van uitmaakt. Ook kun je een mooie wandeling maken naar het uiterste punt: 'The Head'.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cow Head, Newfoundland The Head: Vroeger bestond Cow Head uit een zomer- en een winterzijde. De oude zomerzijde van Cow Head wordt tegenwoordig ‘The Head’ genoemd. Dit is de punt van het schiereiland, dat rust op eeuwenoude rotsformaties. Een wandelpad leidt je langs archeologische opgravingen en een oude vuurtoren. Vanaf The Head heb je een mooi uitzicht op de Long Range Mountains, Cow Head en de Western Brook, dat je met een boot kunt bezoeken.

Shallow Bay Beach: Cow Head, Newfoundland Dit langgerekte zandstrand aan de Atlantische Oceaan ligt verstopt tussen hoge rotsformaties. Het strand ligt op een paar minuten wandelen buiten Cow Head. De zandduinen langs het strand zijn overblijfselen van de gletsjers die ooit de Long Range Mountains vormden. Je kunt er prachtig wandelen. Kijk goed om je heen of je konijntjes en elanden ziet. Vissersbootjes maken het pittoreske beeld compleet. Met wat geluk zie je een walvis voorbij zwemmen.

Gross Morne National Park: Gros Morne, Newfoundland Cow Head ligt in het noordelijke puntje van het Gros Morne National Park. Dit natuurgebied is zeer divers, met valleien, bergen, heldere meren, moerassen, fjorden en kliffen. Ook vormt Gros Morne het leefgebied van bijvoorbeeld zwarte beren, elanden, vossen en vele vogelsoorten. De grootste plaats in Gros Morne National Park is Rocky Harbour. In Gros Morne kun je twee indrukwekkende boottochten maken, namelijk naar Western Brook Pond (volg de Western Brook Pond Trail!) en de Trout River Pond.

Omgeving

Arches Provincial Park: Cow Head, Newfoundland Vijfentwintig kilometer ten noorden van Cow Head liggen ‘the Arches’. Dit geologische wonder bestaat uit twee natuurlijke bogen die door de oceaan uit de rotsen zijn gesleten. Maak een mooie wandeling of neem een picknickmand mee.

Port au Choix: Dit vissersdorp is interessant om haar archeologische vondsten. Ook zijn er werktuigen en wapens van maritieme indianen te zien. Ook is er een (gerestaureerde) historische woning van Dorset-Eskimo's.

Geschiedenis

De opvallende naamgeving van Cow Head kan worden teruggeleid naar een Franse visser die het 'Tête de Vache' noemde, vanwege een rots die hem aan een koeienkop deed denken. Tot 1960 bestond Cow Head uit twee delen, Summerside en Winterside. De zomerzijde lag op een schiereiland en werd gebruikt als uitvalsdorp voor de vissers. In de winter trokken de meeste bewoners over een smalle landtong terug naar het vasteland. Het huidige Cow Head ligt aan de winterzijde.

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!